Нас об’єднала війна!

24 лютого 2022 р. було поставлено крапку в питанні конкуренції. Під обстрілами вже немає значення, у якої мережі продаж більший і яку аптеку — вашу чи вашого конкурента — обирає відвідувач. Вижити і зберегти життя людей стає головним завданням, для виконання якого необхідно об’єднатися і підставити один одному плече в скрутну хвилину.

Двох лідерів ринку — Аптечну мережу 9-1-1 та Аптеку доброго дня зробив колегами і товаришами багатостраждальний Харків, що героїчно тримає оборону вже понад 3 міс. Обидві мережі опікувалися здоров’ям місцевих мешканців з першого дня, не полишали людей напризволяще. І проблеми в них були спільні, тому протистояти випробуванням воєнного часу теж доцільно було разом.

Медичні препарати і аптечки для мирних мешканців та військових

Коли в аптеку прилітає ракета і нищить вітрини та обладнання, то «зашиває» вікна та допомагає постраждалим та команда, що знаходиться в цей час найближче. А потім працівники обох компаній збирають і передають у Представництво Червоного хреста врятовані лікарські засоби — для харків’ян, які знаходяться в скрутній ситуації і не можуть їх придбати.

Окрема зона уваги і піклування — жителі міста, що змушені від обстрілів рятуватися в метро. Їм потрібні ліки, вітаміни та засоби догляду. Юлія Клименюк, яка представляє Аптечну мережу 9-1-1, взяла це на себе. І коли знадобилися репеленти, вона звернулася до операційного директора мережі Аптека доброго дня Оксани Кириченко з проханням допомогти у вирішенні цього питання. 150 упаковок необхідних засобів було доставлено і розподілено між мешканцями харківського «підземелля»!

Забезпечення аптечками для надання першої допомоги для Ю. Клименюк стало наступним надважливим завданням і справжнім випробуванням на міцність. Вони потрібні військовим, щоб врятувати життя — своє чи побратима. Без них під обстрілами в харківських аптеках не обійтися і фармацевтам, адже іноді доводиться виймати уламки скла і перев’язувати колег та відвідувачів аптеки. Будь-якої аптеки, що стала жертвою ворожого снаряду незалежно від вивіски на вході.

«Така необхідна допомога –– аптечки! Це і нашим співробітникам, які зараз знаходяться на передовій — в Збройних силах України! Фармацевтам у містах, де проходять бойові дії! Та перша допомога, яка рятує життя нам і нашим клієнтам! Я щиро дякую Юлії Клименюк!», — написала операційний директор мережі Аптека доброго дня О. Кириченко.

Аптека доброго дня відгукнулася і перерахувала кошти на придбання кровоспинних турнікетів для українських військових, яке ініціювала Ю. Клименюк. «Спільна проблема має вирішуватися спільними зусиллями», — вважає О. Кириченко.

Кадри — форма не має значення!

Болюча проблема війни — кадри. Працівники виїжджають з регіонів, де ведуться активні бойові дії, і аптеки доводиться зачиняти. А це означає, що містяни залишаються без необхідних ліків. Але поряд є колеги з іншої мережі, готові вийти на роботу до вчорашнього конкурента. У мирний час таке навіть уявити було складно. Однак колір форми і бренд під час війни не мають значення. На відміну від досвіду і бажання працювати.

Ю. Клименюк започаткувала ще одну дуже потрібну ініціативу — пошук працівників аптек, з якими втрачено зв’язок через окупацію чи бойові дії. «Ми не ділимо фармацевтів на своїх і чужих. Збираємо і вивішуємо в соцмережах фотографії працівників обох мереж, адже це спільне горе. Днями знайшли Марію Миколаївну Гречко, фармацевта з Маріуполя. Аптека, в якій вона працювала, була розграбована ще 28 лютого. Зараз жінка в безпеці. Ми передали їй необхідні ліки та продукти.

Знаєте, що таке шукати безвісти зниклих? Пекельні списки з фото та без. Списки загиблих. Списки тих, хто вивезений до рф і днр. Показання сусідів по будинку, підвалу, лікарні. Свідчення тих, хто бачив їх на блок-посту, на вулиці, поховав…На сьогодні у списку для пошуку вже більше 145 осіб», — розповіла Ю. Клименюк.

Для працівників українських аптек, що опинилися через військові дії в скрутній ситуації, розроблена спеціальна форма запиту. Її потрібно заповнити і вказати, яка саме допомога потрібна. Потім з людиною зв’яжуться і вирішать її проблеми.

Війна стала часом випробувань для всіх українців. Щоб перемогти, потрібно об’єднати зусилля. Аптечна мережа 9-1-1 та Аптека доброго дня вже довели, що разом ми можемо більше. Черга за іншими.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті