МОЗ запрошує випускників шкіл на навчання за медичними спеціальностями

10 Червня 2022 12:24 Поділитися

МОЗ України запрошує випускників загальноосвітніх шкіл та коледжів вступати до українських державних медичних університетів.

Загалом до сфери управління Міністерства належать 15 університетів та 2 академії. «Пропонуємо відвідати офіційні ресурси цих закладів освіти та детально ознайомитися з інформацією в рубриці «Вступна кампанія 2022», — повідомляють у МОЗ України.

Особливості вступу на медичні спеціальності у 2022 р.: на сьогодні підготовка фахівців галузі знань «Охорона здоров’я» здійснюється за 9 спеціальностями: «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія», «Медсестринство», «Медична психологія», «Технології медичної діагностики та лікування», «Фізична терапія, ерготерапія», «Фармація, промислова фармація», «Громадське здоров’я».

Цього року у зв’язку з воєнним станом порядок прийому абітурієнтів на навчання на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров’я» значно спрощено, а прохідні бали — знижено. Це все зроблено для того, щоб майбутні абітурієнти мали реальну змогу вступати на медичні спеціальності та отримувати вищу освіту попри війну.

За пропозицією Міністерства цьогоріч скасовано підвищені вимоги до мінімального значення кількості балів зі вступних випробувань — 150 балів на спеціальності «Медицина», «Педіатрія» та 130 балів — на спеціальність «Фармація, промислова фармація».

Крім того, у правилах прийому кожен університет самостійно визначатиме мінімальне значення кількості балів зі вступних випробувань, але він має становити не нижче 100 балів.

Також важливо, що випускники шкіл звільняються від проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та мають пройти конкурсний відбір за результатами  національного мультипредметного тесту (НМТ), що включає 60 завдань з 3 предметів: по 20 завдань з української мови, математики та історії України.

Майбутні студенти зможуть подати до 5 заяв на місця державного і регіонального замовлення та до 20 заяв на небюджетні конкурсні пропозиції.

Важливо, що реєстрація електронних кабінетів вступників розпочинається 1 липня. Основна сесія зі складання тесту проходитиме з 18 липня до 10 серпня.

Для тих, хто не встиг вчасно зареєструватися на НМТ, передбачено додаткову та спеціальну сесії, які пройдуть у серпні та вересні відповідно.

«Міністерство охорони здоров’я України закликає майбутніх абітурієнтів вступати до медичних закладів вищої освіти та пов’язувати своє життя з професією лікаря. Оскільки це особлива та надважлива професія. А наші українські медики за свій високий професіоналізм, безвідмовність й універсальність знань та практичних навичок високо цінуються не тільки в Україні, але і за кордоном», — наголошують у Міністерстві.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті