Уряд повернув довоєнний механізм реімбурсації інсулінів

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення повернути механізм відшкодування вартості препаратів інсуліну, затверджений постановою КМУ від 28.07.2021 р. № 854, що діяв до війни. Відповідне рішення ухвалено 12 липня. Наголошуємо, що постанова № 780, якою ухвалено відповідне рішення Уряду, набула чинності у зв’язку із опублікуванням у газеті “Урядовий кур’єр” від 14 липня № 153.

Механізм передбачає відшкодування (реімбурсацію) вартості препаратів інсуліну в рамках Програми медичних гарантій для аптечних закладів, які мають договори з Національною службою здоров’я України. Пацієнти зможуть отримати лікарські засоби безоплатно або з доплатою згідно зі встановленою категоризацією інсулінозалежних пацієнтів.

Також варто нагадати, що обсяг програми реімбурсації «Доступні ліки» залишився незмінним: на сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб, серед них:

  • 51 — ліки для пацієнтів із цукровим діабетом II типу;
  • 47 — інсуліни;
  • 5 — препарати, що застосовуються при нецукровому діабеті.

Також за посиланням знаходиться перелік аптек, в яких наявні препарати інсуліну. Окрім того, аптечні заклади з інсуліном можна знайти за допомогою сервісу tabletki.ua та geoapteka.ua.

Разом з тим варто зауважити, що пацієнти можуть отримувати препарати інсуліну в якості гуманітарної допомоги в пунктах видачі ліків, адже з початку війни Україна отримала від виробників безоплатно понад 1,05 млн доз таких лікарських засобів.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті