Волонтери ХМА на цілий рік забезпечать Україну протипухлинними ліками

06 Вересня 2022 2:28 Поділитися

Лікарі-волонтери з Християнської медичної асоціації (ХМА) отримали 15 990 упаковок азацитидину та 2870 упаковок децитабіну на загальну суму понад 282 млн грн. Цієї кількості ліків вистачить, аби цілий рік забезпечувати пацієнтів з онкологічними захворюваннями в Україні. Отримати ліки можуть безкоштовно лікарні за запитом.

З початку повномасштабного вторгнення росії лікарі з ХМА стали на захист України на волонтерському фронті. За цей час вони забезпечили українські лікарні, військових та усіх, хто цього потребував, понад 230 тоннами необхідних ліків та медичного обладнання.

Нині ж волонтери ХМА домовилися з Асоціацією гематологів України про отримання ліків проти онкологічних захворювань, а саме 15 990 упаковок азацитидину та 2870 упаковок децитабіну на загальну суму понад 282 млн грн. Про це повідомили в пресслужбі ХМА.

«Ці препарати вкрай важливі для подовження життя пацієнта при мієлодиспластичному синдромі, допоки не відбулася трансформація у гострий лейкоз. Особливо вони потрібні особам старшого віку, які не зможуть пройти курс хімієтерапії. Тому ми дуже раді, що зможемо забезпечити українців ліками, яких вони потребують», — зазначив Рудольф Мигович, голова ХМА.

Щоб отримати ліки, необхідно заповнити спеціальну форму. Препарати видаються безкоштовно і лише українським лікарням. Усі, хто потребує ліків, зможуть отримати їх через лікарні, в яких отримують лікування.

Про ХМА

ХМА створена у 1991 р. для спілкування та обміну досвідом між медичними працівниками. Її мета — мотивація студентів і спеціалістів до професійного та духовного зростання через знайомство, спільне служіння та наставництво більш досвідченими медиками. ХМА має філії в різних регіонах України. ХМА проводить регіональні й міжнародні конференції, семінари та конгреси для медиків і всіх зацікавлених.

З початком повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 р. ХМА організувала постійне постачання допомоги (ліки, медичне обладнання, гуманітарна допомога) з-за кордону та її доставлення до лікарень, військових та окремих осіб у «гарячих» точках та всюди, де така допомога необхідна. Окрім цього, ХМА організовує виїзні медичні клініки в уражених регіонах, де лікарі проводять огляд та консультацію для усіх, хто потребує допомоги. Також ХМА організовує і проводить тренінги з надання першої медичної допомоги.

Якщо ви бажаєте отримати від ХМА ліки, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, заповніть форму або напишіть нам у Facebook. Штабу організації у Львові також постійно потрібні волонтери для розвантаження та сортування допомоги — для детальної інформації напишіть нам у Facebook.

За матеріалами ХМА

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті