Підрив греблі Каховської ГЕС спричинив зростання споживання антидіарейних препаратів

20 Червня 2023 3:26 Поділитися

Вночі 6 червня 2023 р. окупаційні війська рф підірвали греблю Каховської ГЕС. Її руйнація спричинила масштабну екологічну катастрофу на півдні нашої країни, підтоплено десятки населених пунктів. Внаслідок підтоплення та через забруднену воду існує суттєва загроза розвитку інфекційних хвороб. Для мешканців постраждалих регіонів наша редакція надала поради фармацевта з профілактики інфекційних хвороб та медичної допомоги у разі захворювання.

У тиждень, коли сталася трагедія, фіксується зростання аптечного продажу препаратів АТС-групи A07 «Антидіарейні препарати; засоби, що застосовуються для лікування інфекційно-запальних захворювань кишечнику».

За даними компанії «Proxima Research», обсяги аптечного продажу препаратів групи А07 на 23-му тижні зросли на 14% у грошовому та на 20% у натуральному вираженні порівняно із попереднім тижнем (рисунок). При цьому варто розуміти, що трагедія торкнулася лише південних регіонів країни.

Рисунок. Потижнева динаміка обсягів аптечного продажу препаратів АТС-групи А07 у грошовому та натуральному вираженні. Темпи зростання/зниження зазначені щодо попереднього тижня.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті