Чи можуть ефірні олії полегшити біль?

28 Липня 2023 4:51 Поділитися

Ефірні олії — це природні сполуки, які містяться в пелюстках, стеблах, корінні та корі рослин. Зазвичай їх витягують із рослини за допомогою парової дистиляції. Кожен тип олії має свій аромат і переваги, їх можна використовувати окремо або у вигляді сумішей.

Деякі ефірні олії можуть допомогти у боротьбі з симптомами певних захворювань, таких як запалення, головний біль, депресія, порушення сну, проблеми з диханням.

Полегшити біль можуть допомогти ефірні олії лаванди, троянди, бергамоту, гаультерії, м’яти перцевої, розмарину, евкаліпту, ромашки, шавлії, імбиру, гвоздики, лимонника, ладана.

Так, результати дослідження вчених з Мешхедського університету медичних наук свідчать, що ефірна олія лаванди сприяє зменшенню вираженості болю у людей, які страждають від мігрені.

Ефірна олія троянди може полегшувати біль, пов’язаний із менструальними циклами. Також дослідження Університету Токата Газіосманпаша виявило, що ароматерапія олією з рожевого дерева може бути ефективною для полегшення болю, спричиненого сечокам’яною хворобою, у поєднанні зі звичайною терапією.

Італійські вчені з Університету Калабрії встановили, що ефірна олія бергамоту сприяє зменшенню вираженості нейропатичного болю.

А дослідження південнокорейських вчених з Університету Вонкван показало, що точковий масаж з використанням олії розмарину більш позитивно впливає на пацієнтів, які пережили інсульт і страждали від болю в плечі, порівняно з точковим масажем без її використання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті