АМКУ оприлюднив звіт за результатами дослідження фармацевтичного ринку

678922 листопада Антимонопольний комітет України (далі — АМКУ) опублікував результати ґрунтовного дослідження фармацевтичного ринку за період 2014 р. — І півріччя 2016 р.

Текст звіту відображає аналіз особливо­стей функціонування фармацевтичного ринку в Україні, дій регуляторів та поведінки учасників цього ринку (виробників/імпортерів, дистриб’юторів лікарських засобів, аптечних мереж).

У звіті окреслено основні фактори та проблемні питання, що створюють переду­мови для можливого вчинення як регуляторами, так і учасниками фармацевтичного ринку порушень законодавства про захист економічної конкуренції та перешкоджають розвитку конкуренції.

У представленому звіті сформульовано висновки та надано пропозиції щодо шляхів вирішення проблемних питань, що існують на ринку, задля розвитку дієвої конкуренції та встановлення прозорих взаємовідносин між учасниками, що сприятиме підвищенню економічної доступності лікарських засобів.

На думку АМКУ, спільними зусиллями всіх гілок влади та фармацевтичного бізнесу можливо досягнути позитивних результатів у розвитку реальної конкуренції на фармацевтичних ринках, що надасть можливість пересічному громадянину купувати необхідні йому якісні ліки за доступними цінами і зберегти життя та здоров’я українського народу.

Також АМКУ оприлюднено презентацію короткого опису звіту.

За матеріалами www.amc.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Костянтин 25.11.2016 1:08
у звіті наведено схеми обігу лікарських засобів та типи взаємовідносин, а АМКУ не хотіло би перевірити державні/комунальні підприємства, які мають монополію на певних ринках, сегментах, на надання послуг тощо.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті