Шахраї на ринку медичних виробів

Шахраї на ринку медичних виробівЯк повідомляє інфор­ма­ційно-аналітичний відділ Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція) МОЗ України, на адресу цієї установи надходять численні скарги громадян на продавців деяких побутових приладів, які рекламуються як зареєстровані медичні прилади, що мають лікувальні властивості.

Перевірка Держлікінспекції МОЗ Украї­ни показала, що прилади, про які йде мова в скаргах громадян, не внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення і не дозволені до застосування у медичній практиці в Україні. Тобто, вони є не медичними виробами, а лише побутовими електричними приладами.

Держлікінспекція МОЗ України має забезпечувати здійснення державного контро­лю якості та безпеки медичної техніки та виробів медичного призначення, що перебувають в обігу та/або застосовуються у сфері охорони здоров’я, дозволені до реалізації в аптечних закладах та їх структурних підрозділах.

Отже, у межах своєї компетенції Держлік­інспекція МОЗ України звернулася до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з проханням вжити невідкладних заходів з метою покарання шахраїв, які продають населенню звичайні побутові прилади під виглядом медичних.

Зокрема, громадяни скаржилися на такі прилади:

  • вібромасажний апарат КВ-100;
  • вібромасажний електричний апарат RT-2050;
  • масажний пояс (серії PG-2001, B1, B2, B3, B4) «Pangao», а також LF 16?B-01, MQ-765, Waist Brace CR-801;
  • Prostate Gland Health Care Device;
  • Neck Massagaer;
  • масажний пояс для схуднення «PLANGO», артикул PG-2001B1 (Wise Losing Weight Waist Belt);
  • низькочастотний терапевтичний апарат «PLANGO», артикул PG-2602А (Low Frecuency Therapy instrument);
  • масажер для біологічно активних точок очей «Slimleu» та Зоровий масажер АНС-733;
  • пояса «Comfort» MP-2132F, Fat Beraning PX-0268?В, Sayna Pants;
  • апарат низькочастотної магнітотерапії «Магнитер АМТ-02» та ін.

Держлікінспекція МОЗ України радить споживачам бути уважними та перевіряти належність приладів до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Наталя 22.11.2011 10:07
14.11.2011р. придбала вібромасажний апарат RT-2050 для масажу ніг,через Смирнову Анну Петрівну.Вона представилась зав. відділенням ортопедії і травматології "Центру здоровя",який знаходиться в м. Київ Соломянський р-н,вул. Героїв Севастополя 30.Через чотири дні прилад вийшов з ладу.Спочатку обіцяли замінити,а тепер перестали відповідати на телефонні дзвінки.Де ж поділося багатообіцяюче лікування.
ольга карповна 22.04.2012 9:16
20 02 12г купили корсет waist brace через 2 недели корсет начал рассыпаться.на звонки никто не отвечает.добиться чего либо у шарлатанов не реально.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті