Депутати звернулися до Уряду з проханням вирішити проблему з реєстрацією дезінфекційних засобів

14 Березня 2018 1:44 Поділитися

Як уже повідомляло наше видання, у зв’язку з ліквідацією Державної санітарно-епідеміологічної служби виникла законодавча колізія, яка унеможливлює проведення реєстрації дезінфекційних засобів. Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММП України) зверталося до Уряду, МОЗ, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів. Зокрема, на таке звернення МОЗ повідомило, що проект документа, яким пропонується внести зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів подано до Уряду. І наразі даний проект документа знаходиться на порядку денному засідання Кабінету Міністрів України 14 березня. Про остаточне рішення Уряду щодо цього проекту наше видання повідомить окремо.

Для вирішення цієї ситуації ООРММП України також звернулося до Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я з проханням підтримати звернення до Уряду у вирішенні проблеми з реєстрацією дезінфекційних засобів.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я


від 07.03.2018 р. № 04-25/10-234(48575)

Кабінет Міністрів України

Президенту Об’єднання організацій

роботодавців медичної та мікробіологічної

промисловості України,

члену колегії МОЗ України

Печаєву В.К.

Направляємо для організації розгляду звернення президента Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України В.К. Печаєва щодо нагальності врегулювання ситуації з реєстрацією (перереєстрацією) дезінфекційних засобів та внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України, якою затверджується Порядок реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, про що детально йдеться у матеріалах звернення.

За наданою інформацією, суть проблеми полягає в тому, що з припиненням повноважень Державної санітарно-епідеміологічної служби та її реорганізацією шляхом приєднання до новоутвореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, що відбулося згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 10 вересня 2014 р. № 442, до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів» від 3 липня 2006 р. № 908 (з останніми змінами у 2012 р.) й досі не внесено відповідних змін, у п. 3 якої вказано: «Державну реєстрацію (перереєстрацію) засобів проводить Держсанепідслужба за результатами державної санітарно-епідеміологічної експертизи (далі — експертиза)». Така законодавча колізія критично позначилася на процесі реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, й з серпня 2016 р. дія цього Порядку у практичній площині його застосування призупинилася, на чому наголошує автор звернення.

Направляємо зазначене звернення для організації комплексного розгляду відповідними центральними органами виконавчої влади, у межах компетенції яких знаходиться порушене питання, та просимо вжити відповідних заходів для врегулювання порушеної заявником проблеми, у тому числі шляхом внесення в установленому порядку відповідних змін до нормативно-правових актів.

Про результати розгляду та прийняті рішення з вирішення порушеного питання по суті просимо повідомити автора звернення і Комітет.

Голова Комітету                                                                    О.В. Богомолець

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті