Держлікслужба затвердила секторальний план державного ринкового нагляду на 2020 р.

На сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) оприлюднено секторальний план державного ринкового нагляду на 2020 р. (далі — План).

План складається з 2 підрозділів, а саме:

  • здійснення ринкового нагляду;
  • здійснення контролю продукції.

Перевіркам підлягатимуть медичні вироби, у тому числі для діа­гностики in vitro.

Нагадаємо, що проєкт даного Плану був оприлюднений на сайті Держлікслужби 11.10.2019 р. Під час його розробки враховувались належність видів продукції до підвищеного ступеня ризику, результати моніторингу причин і кількості випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (використання) продукції, аналіз інформації, одержаної за допомогою міжнародних систем повідомлень про продукцію, що становить серйозний ризик, звернень, що надійшли від споживачів (користувачів), органів виконавчої влади, правоохоронних органів, та результати роботи територіальних органів Держлікслужби із здійснення державного ринкового нагляду за 2019 р.

Також зазначимо, що в січні 2019 р. Держлікслужба опублікувала лист від 14.01.2019 р. № 327-001.2/005.0/17-19, у якому поінформувала суб’єктів господарювання про те, що планові перевірки характеристик продукції здійснюються тільки на підставі секторального плану державного ринкового нагляду, без письмового попередження про проведення планового заходу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті