Доставка ліків поштою: Укрпошта вітає рішення Уряду

24 Березня 2020 2:41 Поділитися

Як ми вже повідомляли, 23 березня Уряд дозволив поштовим операторам доставляти лікарські засоби. Винятком є ліки, що потребують особливих умов зберігання, або включені до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також є сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами.

Укрпошта на рівні з іншими операторами поштового зв’язку зможе доставляти споживачам лікарські засоби та супутні товари.

«Ми вітаємо таке рішення Уряду. Проблема доступності ліків, особливо в найвіддаленіших куточках країни, де живе понад 10 млн українців, хвилює нас давно. Добре, що в період карантинних заходів ця послуга стане можливою. Ми вже ведемо переговори з виробниками та постачальниками лікарських засобів, щоб якнайшвидше узгодити механізм доставки доступних та вкрай необхідних ліків. Сподіваюся, клієнти дуже швидко оцінять зручність цього рішення і підстав виходити з дому в цей період буде менше. Тим паче, що Укрпошта може забезпечити усі важливі послуги для осіб із групи ризику, не виходячи з дому: доставка соціальних виплат та пенсій, оплата комунальних послуг, продаж базових продуктів харчування, доставка посилок та преси, щоб було чим зайнятися під час карантину. Хочу вкотре подякувати колегам на логістичній передовій нашої компанії – операторам, листоношам, водіям, сортувальникам — які в цей критичний для країни час роблять усе, щоб підтримувати в ній рух і життя», — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Крім того, з 24 березня Укрпошта протягом дії карантину запускає благодійну акцію, в рамках якої кожен охочий зможе надіслати засоби індивідуального захисту для лікарів і пацієнтів до медичних закладів України, а Укрпошта доставить їх до дверей медичного закладу безкоштовно.

Посилки з марлевими пов’язками, масками, респіраторами, одноразовими медичними халатами, одноразовими бахілами, захисними окулярами, захисними рукавицями, бинтами матимуть позначку «У лікарню» та доставлятимуться до одного з медичних закладів, що були спеціально виділені місцевими органами влади для боротьби з епідемією.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ігор Н. 24.03.2020 4:16
ВСІ ліки вимагають особливих умов зберігання!!! Чи навіщо аптеки і аптечні склади повинні контролювати температуру і вологість в приміщеннях та холодильниках? Основна маса препаратів, так звана кімнатна температура зберігання, це ж від 15 до 25 градусів. Не 7 градусів, як зараз на вулиці, і не 30, як може бути біля батареї в приміщенні поштового відділення. Пошта в своїх складах, авто, і в сумках поштарів, чи кур'єрів, зможе це забезпечити? Про рецептурний відпуск уряд щось чув? Може з нагоди такої анархії зробити ще й тижневі курси фармацевтів для осіб з початковою освітою? Кабміну в такому разі варто вже не зупинятись - поштар міг би й апендицит прооперувати заодно всім бажаючим, чи зуб видалити...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті