Питання атестації лікарів та провізорів на час карантину врегульовано — Ірина Микичак

22 Травня 2020 11:47 Поділитися

22 травня відбувся брифінг Ірини Микичак, заступника міністра охорони здоров’я України, яка повідомила, що вчора Україна отримала гуманітарний вантаж від Республіки Азербайджан, який включає 100 тис. медичних масок, 5 тис. захисних комбінезонів, безконтактні термометри, санітайзери та інші медичні вироби.

Також у рамках боротьби з епідемією COVID-19 Міністерством зареєстровано в Міністерстві юстиції України наказ щодо перенесення атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням або підтвердженням звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст», а також перенесення атестації чи підтвердження кваліфікаційної категорії на період дії карантину. Відповідний наказ згодом буде оприлюднено на сайті МОЗ України.

Також усі лікарі, задіяні в протидії COVID-19, отримають по 50 балів до безперервного професійного розвитку, необхідних для присвоєння кваліфікаційної категорії.

Ліцензовані іспити «КРОК» для студентів-медиків та інтернів відбудуться в другій половині червня з дотриманням протиепідемічних заходів.

І. Микичак повідомила, що МОЗ ініціює внесення змін до законодавства, з метою дозволити професорам, доцентам, клінічним ординаторам займатися медичною практикою, які з впровадженням другого етапу медичної реформи втратили таку можливість.

Заступник міністра охорони здоров’я України зазначила, що в Україні не достатньо введено галузевих стандартів, у тому числі протоколів лікування та табелів матеріально-технічного оснащення. Учора міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ, яким затверджено табель матеріально-технічного оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Стосовно проблем, які виникли з впровадженням другого етапу медичної реформи, І. Микичак зазначила, що на сьогодні у пацієнтів викликає обурення те, що не в усі пакети медичних послуг входять 100% забезпечення медикаментозним лікуванням. Крім того, оскільки у рамках реформи лікарні отримують гроші за пролікований випадок, то у зв’язку з пандемією COVID-19 вони недоотримують фінансування через відсутність пацієнтів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з сайту moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Николай 22.05.2020 3:08
Також усі лікарі, задіяні в протидії COVID-19, отримають по 50 балів до безперервного професійного розвитку, необхідних для присвоєння кваліфікаційної категорії. Беззаперечно правильно! Але! А фармацевти і провізори не задіяні в протидії COVID-19??? Знову люди другого сорту???
Богдан 21.09.2020 5:19
Чому ми лікарі, маючи достатньо балів та стажу не можемо підвищити чи підтвердити( як приклад працівники-жінки, вагітні, які найближчим часом підуть у дикретну відпустку, невже після відміни карантину їм буде лекше пройти атестацію) свою квал.категорію, ми працюємо, а атестуватися не можемо. Що ж це за карантин, коли всі магазини, розважальні цетри працюють, а здати документи на атестацію не можемо. Зробіть можливість атестації он лайн. Чому МОЗ не зкорегує свій попередній наказ?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті