Фундація АнтиСНІД-США (AHF) закликає учасників Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я опікуватися життями людей, а не політикою

22 Травня 2020 3:22 Поділитися

Фундація АнтиСНІД-США (AIDS Healthcare Foundation) розпочинає глобальну кампанію #LivesBeforePolitics (#ЖиттяПонадПолітикою). Ця кампанія закликає учасників Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я бути більш відповідальними за результат та прозорість дій інституцій, що опікуються громадським здоров’ям у всьому світі.

73-тя Всесвітня асамблея охорони здоров’я проходить в онлайн-форматі 18, 19 та 22 травня 2020 р. Це вищий керівний орган Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), який складається з міністрів охорони здоров’я та представників 194 країн — членів ВООЗ, включно з Україною. Головна мета асамблеї — визначити, які пріоритети будуть у ВООЗ наступного року. Цього року основними питанням, які обговорюються, є пандемія та вакцина від коронавірусу.

Фундація АнтиСНІД-США закликає асамблею посприяти посиленню відповідальності організацій, які займаються громадським здоров’ям, а також підвищити прозорість механізмів регулювання громадського здоров’я.

Проте окрім COVID-19, спалахи SARS, MERS, H1N1 та Еболи спричинили серйозні проблеми через політичні обмеження, внаслідок яких померло багато людей. Цього тижня Всесвітня асамблея охорони здоров’я має докласти зусиль, щоб на постійній основі у всьому світі застосувалися доказові санітарно-профілактичні заходи та країни були готові до пандемій. Першим кроком до цього, який зробила Всесвітня асамблея охорони здоров’я, є ухвалення резолюції про проведення незалежного розслідування реакції ВООЗ на спалах нового коронавірусу.

«Протягом усієї кризи, яку спричинив COVID-19, недостатня прозорість та відповідальність за результат дій — це «дзвінок», заклик до активних дій світових лідерів охорони здоров’я, — зазначила Террі Форд, керівник напрямку глобальної адвокації Фундації АнтиСНІД-США. — Але навіть з усіма помилками, які були допущені за останні пів року, Всесвітня асамблея охорони здоров’я має право і має вплив на те, щоб країни відкинули «політичні ігри» та почали ще більше піклуватися про здоров’я людей. Адже людство — особливо країни, що розвиваються, — і надалі будуть страждати від смертельних інфекційних захворювань».

За матеріалами пресрелізу
Фундації АнтиСНІД-США

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті