Відкриття другої хвилі лікарень для пацієнтів із COVID-19 та ще один антирекорд: підсумок брифінгу

24 Червня 2020 11:05 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, який відбувся 24 червня, повідомив, що станом на 9:00 в Україні зареєстровано 39 014 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1051 летальний, 17 409 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 940 нових випадків та загалом проведено 594 602 тестування методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

У розрізі регіонів за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській (203), Рівненській (126) областях та місті Київ (99).

«Вже 2 тиж ми спостерігаємо збільшення кількості інфікованих на COVID-19. Кожного дня я звертаюся до громадян України з проханням дотримуватися правил, які встановлені Міністерством охорони здоров’я, зокрема це масковий режим та соціальна дистанція. Саме дотримання цих правил знижує ризик інфікування на коронавірусну хворобу, і не тільки на думку чиновників, але й у першу чергу на думку епідеміологів», — зазначив міністр.

М. Степанов також повідомив, що відомство працює над планом розгортання другої хвилі залучення лікарень, які надаватимуть допомогу хворим на COVID-19. Це відбувається через те, що деякі регіони України нехтують встановленими МОЗ правилами, відтак відбувається різке збільшення кількості осіб, яких госпіталізують.

Відповідаючи на запитання, міністр зауважив, що дозвіл на проведення планових операцій, наданий Урядом, діє по всій території України, окрім тих регіонів, де показник зайнятості ліжок лікарень першої хвилі становить більше 50%.

Також він підкреслив, що ІФА-тестування досить широко використовується та немає жодних особливих преференцій у їх використанні ані для вітчизняного виробника, ані для зарубіжного. Закупівля ІФА-тестів відбувається децентралізовано, тобто їх закуповують безпосередньо на місцях.

Продовжив брифінг головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він зазначив, що відмічається тенденція до збільшення кількості інфікованих на COVID-19. «Якщо дивитися на кількість ліжок у закладах охорони здоров’я, які зайняті хворими на коронавірусну хворобу, — з 23 тис. зайнято 3895. З них у відділеннях інтенсивної терапії — 350 ліжок», — зазначив В. Ляшко.

У деяких регіонах спостерігаються проблеми з організацією маршрутів пацієнтів та довезення їх для госпіталізації у визначені заклади охорони здоров’я.  Тому спільно із Міністерством охорони здоров’я та Національною службою охорони здоров’я, а також директорами департаментів охорони здоров’я проводяться селекторні наради щодо відпрацювання механізму включення лікарень до переліку тих, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу.

Заступник міністра нагадав, що 25 червня стартує зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). «Уряд, органи місцевого самоврядування, департаменти освіти та охорони здоров’я, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, головні державні санітарні лікарі областей та інші повинні зробити все можливе для того, щоб забезпечити безпечне проведення ЗНО в умовах карантину», — підсумував В. Ляшко.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті