У МОЗ створено селекторальну групу з координації міжнародної технічної допомоги — Максим Степанов

21 Липня 2020 10:38 Поділитися

21 липня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 673 нових випадки інфікування, з них 50 дітей та 35 медичних працівників, було госпіталізовано 162 особи, зафіксовано 20 летальних випадків, одужало 760 осіб.

За добу здійснено 24 644 дослідження, з яких 10 529 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 14 115 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Львівській (114), Закарпатській (78), Івано-Франківській (75), Одеській (65) областях та Києві (73).

За весь час пандемії в Україні захворіли 60 166 осіб, з них 4254 дітей та 8020 медичних працівників. Загалом одужали 32 199 осіб, а летальних випадків — 1518.

У зв’язку з продовженням тенденції до щоденного фіксування великої кількості нових випадків інфікування М. Степанов наголосив на необхідності дотримання протиепідемічних рекомендацій МОЗ, зокрема соціальної дистанції та маскового режиму.

Також він повідомив, що 20 липня в Міністерстві запрацювала платформа координації міжнародної технічної допомоги. Було створено відповідну селекторальну групу, до якої увійшли всі міжнародні партнери МОЗ, зокрема Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН), Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк та ін. Ця селекторна група створена з метою систематизації міжнародної технічної допомоги в галузі охорони здоров’я. У рамках цієї селекторної групи працюватимуть підгрупи за різними напрямками охорони здоров’я, серед яких громадське здоров’я, фінансування охорони здоров’я, розвиток електронної системи охорони здоров’я.

Під час брифінгу міністру поставили ряд питань, зокрема, стосовно того, чи готове Міністерство переглянути положення наказу МОЗ та Міністерства соціальної політики України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» з метою надання можливості органам місцевої влади підвищувати заробітну плату медичним працівникам у закладах освіти?

На це М. Степанов відповів, що органи місцевого самоврядування можуть встановлювати доплати медичним працівникам та працівникам освіти, керуючись не наказами МОЗ, а Законом України «Про місцеве самоврядування». Однак він заявив, що дасть відповідне доручення щодо перегляду цього наказу, щоб не створювати підстав для органів місцевого самоврядування відмовляти в підвищенні заробітної плати медичним працівникам.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*