Закупівлі ліків: у ДП «Медичні закупівлі України» пояснили, які документи підтверджуватимуть досвід виконання аналогічних закупівель

30 Липня 2020 3:40 Поділитися

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України звернулося до ДП «Медичні закупівлі Украї­ни» із запитанням, чи будуть зараховані рекомендаційні листи від Програми розвитку ООН (ПРООН) у якості підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів для участі в процедурі закупівлі лікарських засобів за державні кошти через ДП «Медичні закупівлі України». На це в підприємстві, зокрема, відповіли, що досвід виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів) підтверджується не тільки договорами, які укладалися в рамках закупівель за бюджетні кошти спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі у сфері охорони здоров’я (ПРООН, Crown Agents та ін.), а й будь-які інші договори (з іншим контрагентом), предметом яких є фармацевтична продукція. Пропонуємо увазі читачів повний текст відповіді.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

ДП «МЕДИЧНІ ЗАКУПІВЛІ УКРАЇНИ»

від 27.07.2020 р. № 05/110-07/2020

Об’єднання організацій роботодавців
медичної та мікробіологічної промисловості України

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — підприємство) розглянуло лист Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — Об’єднання) від 27.07.2020 р. № 01/214 щодо підтвердження досвіду виконання аналогічного договору та повідомляє таке.

Підприємством у опублікованих процедурах закупівлі встановлено єдиний кваліфікаційний критерій згідно зі ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» — наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів).

Відповідно до умов тендерної документації щодо предмета закупівлі фармацевтична продукція, досвід виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів) підтверджується такими документами:

1. Скан-копія(ї) (з оригіналу та/або копії) договору(ів). У разі неможливості подання виконаного договору учасник може надати договір(и), який(і) виконується станом на дату подання пропозиції.

2. Скан-копії видаткової(их) накладної(их) або акта(ів) прийому/передачі товару або інших документів, які підтверджують постачання товару згідно з наданим договором(ами) (у наданих документах повин­на міститися інформація про номер та дату договору(ів), виконання якого(их) учасник підтверджує).

Звертаємо увагу, що вищезазначеним документами можуть бути не тільки договори, які укладалися в рамках закупівель за бюджетні кошти спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі у сфері охорони здоров’я (Програма розвитку ООН (ПРООН), Crown Agents та ін.), а й будь-які інші договори (з іншим контрагентом), предметом яких є фармацевтична продукція.

Водночас звертаємо увагу, що відповідно до абзацу 2 ч. 2 ст. 28 Закону України «Про публічні закупівлі» не підлягає розкриттю інформація, що обґрунтовано визначена учасником як конфіденційна, у тому числі що містить персональні дані. Конфіденційною не може бути визначена інформація про запропоновану ціну, інші критерії оцінки, технічні умови, технічні специфікації та документи, що підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям відповідно до ст. 16 цього закону, і документи, що підтверджують відсутність підстав, установлених ст. 17 цього закону.

Генеральний директор А.К. Жумаділов
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті