Проведення планових вакцинацій, стабілізація eHealth та запуск єМалятка — підсумок брифінгу

08 Вересня 2020 11:45 Поділитися

8 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2411 нових випадків інфікування, у той же час одужало 940 пацієнтів. Усього в Україні за період пандемії захворіло 140 479 осіб, а одужало 63 546 пацієнтів.  За попередню добу було здійснено 42 233 лабораторних дослідження, з них 22 860 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 19 373 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у м. Київ — 235, Харківській — 230, Одеській — 196, Львівській — 192, Тернопільській — 190, Івано-Франківській областях — 160. Кількість госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом наближається до 8 тис. У середині липня цей показник становив 3,5 тис. пацієнтів.

Міністр у черговий раз наголосив на важливості проведення планових вакцинацій, навіть під час пандемії COVID-19. «За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти від 2 до 3 млн життів. Завдяки вакцинації людство перемогло віспу, а захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%. Також знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, краснуху, паротит тощо», — наголосив він. Відповідаючи на питання, М. Степанов зауважив, що лабораторія, яка проводить тестування на COVID-19, не може знаходитися в житловому будинку.

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер традиційно поінформував про новини у сфері цифровізації системи охорони здоров’я. Перш за все заступник повідомив, що було вжито певних заходів, які дозволять eHealth працювати більш стабільно, систему забезпечено відповідними ресурсами. «Було проведено дії щодо перерозподілу коштів у сумі 7,1 млн грн, які затверджено рішенням Кабінету міністрів України, також є погодження на перерозподіл 13,3 млн грн для послуг адміністрування та забезпечення додатковими ресурсами дата-центрів. Цих коштів вистачить для того, щоб система до кінця року була забезпечена необхідними ресурсами для її стабільного функціонування», — підкреслив Я. Кучер.

Окрім того, 7 вересня запрацювала робоча група щодо запровадження Концепції електронної системи охорони здоров’я. До її складу увійшли представники різних органів державної влади, міжнародних організацій, донорів, представників бізнес-спільноти та громадського сектору. Загалом це 36 осіб. Я. Кучер підкреслив, що робоча група діятиме в стислі терміни, бо вже 5 жовтня має подати в МОЗ проєкт Концепції. Також він розказав про план роботи на найближчий час.

«Ми опрацьовуємо проблемні питання та напрями, якими необхідно доповнити Концепцію. За результатами засідання очікуватимемо пропозицій до 10 вересня. 14 вересня проведемо спільну аналітичну сесію», — повідомив заступник міністра.

Він також поінформував, що першим медичним висновком, який планується запустити найближчим часом, є висновок про народження, так зване єМалятко.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті