¾ лікарів вузьких спеціальностей планують застосовувати телемедицину і після пандемії COVID-19

15 Вересня 2020 11:00 Поділитися

Телемедицина — це технологія для надання медичних послуг у віддалені місця через телекомунікаційні та цифрові технології. В умовах пандемії COVID-19 дана технологія має дуже важливе значення, сприяючи зниженню ризиків передачі вірусу від людини до людини, а також зменшенню навантаження на систему охорони здоров’я.

За результатами дослідження аналітичної компанії «GlobalData», 73% кардіологів, гастроентерологів та респіратологів США, ЄС, Великобританії та Японії стверджують, що в їх медичній практиці збільшилося застосування телемедицини в результаті пандемії.

Близько 2/3 респондентів використовували методи телемедицини і до пандемії, проте близько 40% фахівців застосовували телемедицину лише у 1–20% своїх пацієнтів. Тільки чверть респондентів вказали, що під час пандемії рівень застосування телемедицини залишився на такому ж рівні або знизився.

Також спеціалістів запитували, чи застосовуватимуть вони дану технологію надалі, коли пандемія піде на спад. Майже ¾ (73%) відповіли ствердно. Решта, які не планують використовувати телемедицину в майбутньому, пояснили, що їм необхідно бачити пацієнта особисто.

За матеріалами globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті