МОЗ співпрацює із національними фармвиробниками для уникнення дефіциту антибіотиків — Ігор Іващенко

26 Жовтня 2020 11:27 Поділитися

26 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 5426 нових випадків інфікування та було госпіталізовано 736 осіб, у той же час одужали 1029 осіб. За останню добу зафіксовано 73 летальних випадки.  За добу здійснено 33 771 тестування, з них 28 779 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 4992 — методом імуноферментного аналізу. У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській — 478, Одеській — 348, Житомирській — 345, Львівській — 335 та Чернівецькій — 332 областях.

Міністр нагадав, що МОЗ разом із науковцями презентували результати доклінічних досліджень оригінального українського кандидата на вакцину від COVID-19. За його словами, дослідження тривали 6 міс. «Президент України налаштований на те, щоб повністю відновити виробництво вакцини. Тобто мова йде не тільки про вакцину від COVID-19, але й про всі інші, які ми використовуємо кожного року згідно з Календарем щеплень, це близько 10 вакцин, які ми постійно закуповуємо за кордоном, при цьому ми маємо своїх вчених, які здатні розробляти вітчизняні вакцини», — зазначив очільник МОЗ.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко поінформував, що минулого тижня МОЗ України було надано дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу ремдисивір, який був закуплений ДП «Медичні закупівлі України» для лікування коронавірусної хвороби. Даний лікарський засіб входить до вітчизняного протоколу із надання медичної допомоги для лікування COVID-19 та може застосовуватися виключно в тих випадках, які передбачені цим протоколом. І. Іващенко зауважив, що в багатьох країнах світу дозвіл на застосування ремдисивіру надано у форматі так званого екстреного використання.

«На даний момент в Україну має прибути перша партія цього лікарського засобу, що становить близько 14 тис. флаконів. Загальна процедура закупівлі передбачала придбання 28 200 одиниць ремдисивіру для лікування 4700 пацієнтів із середньою та тяжкою формою перебігу захворювання», — наголосив він.

Окрім того, І. Іващенко поінформував, що з початком пандемії коронавірусної хвороби показник кількості застосування антибіотиків суттєво збільшився, в той же час в Україну з Європи надходить менша кількість цих лікарських засобів. Тому з метою недопущення в період пандемії потенційного дефіциту антибіотиків МОЗ тісно співпрацює із українськими фармвиробниками щодо визначення механізмів організації виробництва та забезпечення потреби населення в антибіотиках.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті