Приватні лікарні матимуть доступ до ліків та медичних виробів, закуплених за кошти бюджету: Уряд ухвалив відповідне рішення

25 Лютого 2021 10:40 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів, яке відбулося 24 лютого, нагадав, що днем раніше (23 лютого) до України прибула перша партія з 500 тис. вакцин проти COVID-19, яку вже направлено в регіони, та від сьогодні в Україні стартує процес вакцинації.

Д. Шмигаль наголосив, що, як і передбачено національним планом вакцинації, першими отримають вакцини українські медики на передовій боротьби з коронавірусом. Процес вакцинації відбуватиметься на добровільний основі та здійснюватиметься кваліфікованими мобільними бригадами. «Підкреслю, обсягів вакцини вистачить на всіх, хто бажає її отримати в рамках загального плану. У березні очікуємо на прибуття чергових партій безпечних вакцин від інших виробників», — зауважив він.

Відтак, Урядом прийнято постанову, якою вносяться зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів у сфері охорони здоров’я. Ці зміни стосуються необхідності здійснення збору потреби та розподілу ліків та медичних виробів до закладів охорони здоров’я приватної форми власності, що мають укладені договори з Національною службою здоров’я України.

Таким чином змінами буде розширено: доступ до медичної допомоги для пацієнтів, а саме до оригінальних (інноваційних) лікарських засобів за кошти державного бюджету та можливості доступу до лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них лікарень приватної форми власності за умови укладання ними договорів із Національною службою здоров’я України.

Окрім того, прийнято постанову, якою вносяться зміни до постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236, що забороняє висадку та посадку пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси автомобільного, залізничного транспорту, міського електротранспорту та метрополітену на території регіонів, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки COVID-19. Винятком є лише транзитні перевезення.

Разом з тим перевезення службовими та орендованими авто підприємств, закладів та установ дозволяються в межах кількості місць для сидіння із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту і винятково за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Національної поліції. Також дозволяються перевезення спеціальними залізничними рейсами внутрішнього сполучення, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням з Міністерством інфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення щодо яких приймається обласними державними адміністраціями.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті