«Ми знаходимося в дуже небезпечній фазі», — експерт ВООЗ

05 Січня 2022 10:44 Поділитися

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) застерегла від появи ще більш небезпечних варіантів вірусу через поширений у всьому світі варіант «омікрон». Чим більше «омікрон» поширюється і відтворюється, «тим вища ймовірність того, що він породить новий варіант», — повідомила у вівторок агентству AFP експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Кетрін Смолвуд (Catherine Smallwood).

«Ми знаходимося в дуже небезпечній фазі, — підкреслила К. Смолвуд. — У Західній Європі ми спостерігаємо різке зростання показників інфікування, наслідки якого ще не зовсім зрозумілі». Так, з початку пандемії в Європі зареєстровано понад 100 млн випадків COVID-19, а за останній тиждень 2021 р. — понад 5 млн нових випадків, що «затьмарює бачене в минулому», — зазначила представник ВООЗ.

Великобританія попередила 4 січня про масову нестачу медичних кадрів через хвилю «омікрону». У деяких лікарнях працівники вже просять відмовитися від вихідних, щоб можна було продовжити роботу. Прем’єр-міністр Борис Джонсон визнав, що тиск на систему охорони здоров’я триватиме протягом кількох тижнів. Проте досі британський уряд чинить опір запровадженню суворіших заходів, незважаючи на рекордну кількість нових хворих. К. Смолвуд у зв’язку із цим наголосила, що аналогічні сценарії можливі і в інших країнах: «Навіть у добре оснащених та сучасних системах охорони здоров’я на даний момент існують реальні проблеми — і можна припустити, що вони розвиватимуться по всьому регіону, оскільки «омікрон» збільшує кількість інфекцій».

Навіть регіони, в яких лунали голоси про те, що населення набуло імунітету до коронавірусу, і наслідки поширення нових варіантів не будуть значними, змушені вводити нові обмеження та виділяти нові ліжка для хворих із COVID-19. Так, в Індії спостерігається найвищий за останні 200 днів приріст кількості нових випадків інфікування. Так, уряд Делі у вівторок оголосив комендантську годину на вихідних та перехід на віддалену роботу. Він також доручив приватним лікарням збільшити кількість ліжок, зарезервованих для пацієнтів із COVID-19, з 10 до 40%.

За матеріалами www.faz.net; timesofindia.indiatimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті