Лідери підприємств сфери біотехнологій закликають припинити інвестувати в Росію, а Європейська комісія зупинила співпрацю з російськими структурами у сфері досліджень та інновацій

09 Березня 2022 3:50 Поділитися

Лідери 6 біотехнологічних компаній (Ovid Therapeutics, Nkarta Therapeutics, LP, Ovid Therapeutics, Global Blood Therapeutics, Alnylam Pharmaceuticals) стали авторами листа, в якому наголосили на необхідності «негайного та повного відключення» Росії.

«Ми, лідери медико-біологічної промисловості, приголомшені неспровокованою війною, розпочатою Росією проти її сусіда України. Цей варварський вчинок призведе до значних людських втрат, травм для мільйонів людей, а також порушення нормального життя громадян нації, яка неодноразово висловлювала свої мирні наміри. Одним словом, це злочинне діяння, скоєне Росією умисно. Його наслідки матимуть великий масштаб і торкнуться усього світу», — йдеться у листі.

«Ми закликаємо всіх представників нашої та інших галузей припинити будь-яку діяльність у Росії*. Ми зобов’язуємося:

  • припинити інвестиції в російські компанії та нові проєкти на території Росії;
  • відмовитися від інвестицій з боку російських фондів;
  • припинити співпрацю або надання послуг з російськими компаніями;
  • окрім продовольчих продуктів та лікарських засобів, припинити торгівлю товарами з російськими компаніями.

Ці дії мають бути скасовані лише після відновлення миру та демократії в суверенній Україні», — закликають автори листа.

Станом на 10:30 за східним часом (Eastern Time) 8 березня 2022 р. під даною ініціативою підписалося 842 лідери організацій, що спеціалізуються у сфері медико-біологічної промисловості. Серед компаній-підписантів: Astellas Biopharma, Biogen, BioMarin, Sensei Biotherapeutics, Sage Therapeutics, Horizon Therapeutics, Allogene Therapeutics, Ryvu Therapeutics та ін.

На знак солідарності з українським народом Європейська комісія також призупиняє співпрацю з російськими організаціями у сфері досліджень, науки та інновацій. Комісія не укладатиме з ними жодних нових контрактів або угод за програмою Horizon Europe. Окрім того, призупиняються виплати російським компаніям за існуючими контрактами. Усі поточні проєкти, в яких беруть участь російські дослідницькі організації, переглядаються.

«Військова агресія Росії проти України посягає на свободу, демократію та самовизначення, на яких базуються культурне самовираження, академічна та наукова свобода і наукове співробітництво. У зв’язку з цим ми вирішили не брати участі у подальших проєктах співпраці в галузі досліджень та інновацій з російськими структурами. У той же час ми є твердими прихильниками забезпечення подальшої успішної участі України в програмах Horizon Europe та Euratom Research and Training. Українські вчені та дослідники виступали ключовими учасниками наших Рамкових програм ЄС для досліджень та інновацій протягом 20 років і продемонстрували передовий досвід та лідерство в інноваціях. Ми вжили адміністративних заходів для того, щоб успішні українські бенефіціари могли отримати фінансування з дослідницьких та інноваційних програм ЄС», — зазначила Марія Габріель (Mariya Gabriel,), комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

За матеріалами www.fiercepharma.com; medium.com.

*Цей заклик стосується й інших країн, які допомагають Росії під час її вторгнення в Україну.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті