Українська Фарма робить свій внесок у перемогу українського народу

Українська Фарма з перших днів війни стала пліч-о-пліч із усім українським народом на захисті нашої країни, життів та здоров’я наших співвітчизників — мирних жителів та відважних захисників — Збройні сили України (ЗСУ), територіальну оборону та всіх інших, хто зі зброєю в руках захищає наc від загарбників. Що вже зроблено та як функціонує фармацевтична галузь України в умовах війни? Про це і багато іншого ми розповімо далі. У нас є багато хороших новин. А в іншій статті, що опублікована за посиланням, ми докладно розповіли про позицію мультинаціональних компаній, які працюють в Україні.

Корпорація «Артеріум» про благодійність, волонтерський рух та роботу на перемогу

«Артеріум» з перших днів війни підтримує медичні та військово-медичні установи, міські й обласні органи самоврядування, благодійні організації. Близько 500 тис. необхідних лікарських засобів на загальну суму 21,6 млн грн. Саме така кількість лікарських засобів компанії «Артеріум» допомагає рятувати тисячі людських життів. Наразі співпрацюємо з близько 40 організаціями Києва, Львова, Вінниці та Хмельницького. Команда «Артеріум» не зупиняє цю роботу ні на хвилину.

Неймовірне залучення продемонстрував і наш колектив щодо волонтерської роботи. Працівники компанії «Галичфарм», яка виготовляє продукцію для корпорації «Артеріум», створили волонтерську групу. За 3 тиж війни працівникам з Києва та Львова власними силами вдалося зібрати більше 750 тис. грн, і цей збір коштів триває постійно. Працівники власноруч формують та передають українським військовим з різних куточків України індивідуальні аптечки. Наразі число аптечок сягнуло більше 3 тис. штук. Волонтерська група також передає гуманітарну допомогу лікарням, українським військовим і людям, що вимушено покинули свої домівки. Львівські працівники-волонтери прихистили у своїх домівках колег з Києва. А на території «Галичфарм» облаштували місце для їх тимчасового перепочинку з усіма зручностями.

«Найкраща підтримка, яку ми як фармкомпанія можемо надати нашій країні, — продовжувати роботу, забезпечувати українців якісними лікарськими засобами. Саме це залишається нашим основним пріоритетом. Разом з усією країною працюємо для перемоги», — зазначила Оксана Стефанова, керівник служби зв’язків з громадськістю «Артеріум».

«Дарниця» продовжує тримати фармоборону

За 2 міс військової агресії «Дарниця» безкоштовно передала ЗСУ, медичним закладам та волонтерським організаціям майже 1,2 млн. упаковок лікарських засобів. Ліки «Дарниці» загальною вартістю понад 100 млн грн отримали більше ніж 40 організацій. Також компанія за власний кошт ввезла до країни стратегічний гемостатик Celox, що є вкрай важливим для армії. 10 тис. упаковок цього кровоспинного препарату безкоштовно передаються до шпиталів, Сил територіальної оборони, ЗСУ.

Співробітники фармацевтичної компанії невпинно працюють з першого дня війни та продовжують забезпечувати ефективними лікарськими засобами армію, лікарів, пацієнтів. Відновлене виробництво ще більшої кількості стратегічно важливих для країни та ЗСУ категорій препаратів: інфузійних розчинів, мазей, таблеток. Також поновлена робота департаменту R&D та на кінець квітня заплановано декілька продуктових лончів.

У перший місяць війни, у найважчий для аптек час, «Дарниця» направила понад 50 своїх співробітників, що мають фармацевтичну освіту, на допомогу аптечним мережам у якості фармацевтів-волонтерів. Також під час війни не припиняється найм персоналу: відкриваються вакансії водіїв, фармацевтів та хіміків на виробництво.

«Дарниця» відкрила також власний кол-центр на початку квітня, щоб допомагати українцям у пошуку ліків будь-якого виробника по всіх відкритих аптеках, а у разі відсутності потрібного лікарського засобу в аптечних мережах консультувати щодо можливої заміни за активною діючою речовиною. Телефон гарячої лінії «Дарниці»: 0 800 407 877*, щоденно з 8:00 до 20:00.

Компанія не перестає дивитися в майбутнє навіть під час війни. Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно визначила «Дарницю» як фармкомпанію, що отримає технологію виробництва вакцин на основі мРНК. Окрім того, «Дарниця» підписала угоду на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального препарату проти COVID-19 від Pfizer з правом продавати у 95 країнах світу.

*Дзвінки є безкоштовними для абонентів усіх мобільних операторів у межах України.

«Інтерхім» про стабільну роботу в складних умовах

Компанією «ІнтерХім» безкоштовно відвантажено медикаментів на загальну суму майже 19 млн грн, в тому числі для Міністерства оборони України, Національної поліції України та благодійних фондів, за 27 днів війни було перераховано більше 3,4 млн грн різним благодійним організаціям, зокрема фонду державного бюджету в Міністерстві оборони.

Крім того, компанія «ІнтерХім» передала 2 одиниці транспорту у розпорядження військових. Також нашим транспортом регулярно здійснюються рейси на потреби воєнного часу.

З допомогою МОЗ компанія «ІнтерХім» отримала вирішальний контейнер з сировиною на загальну суму понад 400 тис. дол. США. Сировина одразу була взята в роботу. З неї вже виготовляються лікарські засоби.

На підприємстві повністю відновлена система відвантаження дистриб’юторам. Усі 6 аптек «ІнтерХім» продовжують працювати з першого дня війни з 9:00 до 17:00.

«Лекхім»  про стійкість в умовах воєнного стану

У цей не простий для України час та попри воєнний стан український виробник лікарських засобів — група компаній «Лекхім» відновлює своє виробництво, продовжує логістику поставок своїх препаратів в аптечні мережі по всій Україні, щоб забезпечити доступ пацієнтів до необхідних лікарських засобів.

Номенклатура продукції «Лекхім» включає життєво необхідні препарати всіх основних терапевтичних груп. З перших днів війни група компаній «Лекхім» активно надає гуманітарну допомогу багатьом медичним та  iншим закладам  в Українi. «Ми працювали та будемо працювати для України!», — повідомили в компанії.

«Фармак» — послідовна позиція та роки регулярної допомоги

Виробництво «Фармак» працює, наші люди щодня на роботі. На заводі обладнано бомбосховища, де є інтернет, телевізор, обігрівачі та все необхідне для перебування. Топ-менеджмент компанії до стабілізації ситуації в Києві та Київській обл. ночував на підприємстві, аби швидко вирішувати всі поточні питання, організовувати роботу.

У перші дні війни російським агресором було вщент знищено склад компанії «Фармак». Складська інфраструктура компанії була зосереджена в Київській обл., с. Калинівка Макарівського району. На складі знаходилися запаси готових ліків, сировина, а також первинне та вторинне пакування для медикаментів. Загальна вартість збитків становила 1,5 млрд грн. По суті, ми почали роботу з нуля.

Одним з найбільших викликів залишається складна логістика через закриття портів та аеропортів України. Але попри це «Фармак» знаходить рішення для транспортування вантажів. Особливо затребуваними для компанії були пакувальні матеріали. На сьогодні організовано логістику критичної сировини та матеріалів з Європи та від українських постачальників на підприємство.

«У першу чергу ми випускаємо те, чого потребують пацієнти із хронічними захворюваннями і що використовується під час надання невідкладної допомоги. Це препарати, що застосовуються при цукровому діабеті, знеболювальні, кровоспинні ліки, лікарські засоби, що використовуються для проведення наркозу тощо. В аптеках був великий запит на Корвалол, тому ми його почали виробляти навіть без вторинного пакування (прим.ред.: доставку вторинного пакування чекали з-за кордону), аби якнайшвидше доставити на полиці аптек», — коментує Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

За словами фахівців компанії, в районах, які постраждали від активних бойових дій, попит на лікарські засоби значно знизився. Тільки найсміливіші відкривали поодинокі аптеки. Часткова компенсація відбулася за рахунок західної частини України, куди перемістилася велика кількість населення України. Але і там люди намагаються економити. Препарати сучасного спокійного життя відійшли на другий план. Серед них вітаміни, дієтичні добавки, протизаплідні препарати, засоби профілактики.

«Через активні бойові дії, еміграцію та масштабне вимушене внутрішнє переміщення людей, закриття бізнесів тощо фармацевтичний ринок відкинуло на 5–10 років назад. Сьогодні ми робимо все, аби пристосуватися до реалій і за будь-яких умов забезпечувати українців ліками», — зауважив В. Костюк.

Також слід зазначити, що «Фармак» та Благодійний фонд родини Жебрівських активно підтримують ЗСУ, медичні заклади, територіальну оборону та мирне населення. Загальний обсяг благодійної допомоги на користь армії з грудня 2021 р. до сьогодні становить понад 12 млн грн. З них лікарськими засобами — майже на 9 млн грн.

Окрім того, «Фармак» займається логістикою гуманітарного постачання ліків від закордонних партнерів. Частину з них, на загальну суму до 1,7 млн євро, вже розвантажено в Україні. І це тільки половина з уже підтверджених поставок. Саме це дає можливість наповнювати всім необхідним склади Центру громадського здоров’я МОЗ.

«ЮРіЯ-ФАРМ» щодо забезпечення життєво необхідними засобами в умовах війни

З перших днів війни і до сьогодні завдання № 1 для компанії «ЮРіЯ-ФАРМ» — це забезпечити безперервність діяльності, адже продукція, що випускається компанією, життєво необхідна в умовах війни. Це препарати для інфузійної терапії та терапії болю, кровоспинні засоби, антибіотики, шприци, перев’язувальні матеріали.

Компанія «ЮРіЯ-ФАРМ» відновила роботу виробничих ліній та пропрацювала питання організації захисту людей. Незважаючи на усі логістичні складнощі, компанії вдається поповнювати продукцією регіональні склади практично по всій  території України, активно надається благодійна допомога. Як соціально відповідальний вітчизняний виробник «ЮРіЯ-ФАРМ» дотримується філософії — життя — головна земна цінність, і робить усе, аби лікарські засоби виробництва «ЮРіЯ-ФАРМ» були доступні там, де вони рятують життя.

Попри всі труднощі, «ЮРіЯ-ФАРМ» не зупинила вихід нових продуктів і навіть в умовах воєнного стану забезпечила виробництво інгаляційного метоксифлурану. Це ненаркотичний знеболювальний засіб, що згідно з європейськими рекомендаціями застосовується у надзвичайних ситуаціях для лікування болю. Уже зараз інгаляційний метоксифлуран від «ЮРіЯ-ФАРМ» використовується однією із лікарень Києва, що надає допомогу постраждалим із бойовою травмою.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Про внесок міжнародної Фарми у підтримку України тут

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті