Чи є робота в Києві?

13 Квітня 2022 7:23 Поділитися
Українська столиця починає економічно відновлюватися, все більше київських компаній із різних секторів економіки поступово повертаються до роботи та починають пошук персоналу. Проте війна внесла свої корективи у стан київського ринку праці. Якщо раніше столиця була найбажанішим місцем пошуку роботу у пошукачів з причини високих зарплат, то сьогодні у Києві пропонують не найвищі зарплати. Проте столиця залишилася лідером за кількістю пропозицій роботи. Наскільки змінився ринок праці у Києві та яку роботу можна знайти у столиці, аналізує експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua.

ВПЛИВ ВІЙНИ НА РИНОК ПРАЦІ В КИЄВІ

Нинішня криза на ринку праці є найважчою за останні 10 років. Київський ринок праці постраждав найвідчутніше. Якщо в цілому на українському ринку праці кількість вакансій порівняно з минулим роком зменшилася у 19 разів, то у Києві зменшення кількості пропозицій роботи більш суттєве — у 30 разів. Це видно й по тому, яку частку від усіх актуальних вакансій в Україні займають київські пропозиції. У квітні їх лише 37%.

Окрім цього, від початку війни частка столичних вакансій щодо всіх актуальних в Україні зменшується.

ЗАТРЕБУВАНІ СПЕЦІАЛІСТИ

Найбільше відкритих вакансій у столиці, як і до війни, пропонують компанії ІТ-галузі. Для спеціалістів сфери інформаційних технологій, інтернет та телеком відкрито 29,4% вакансій від усіх актуальних в квітні у Києві. На 2-му місці за затребуваністю у столиці працівники сфери продажу. Для них опубліковано 14% вакансій.

Серед затребуваних фахівців також маркетологи, SMM-спеціалісти, PR-спеціалісти та фахівці у сфері реклами. Вакансій у цій професійній сфері 11,6%. Традиційно затребуваними також є фармацевти (7,3%) та працівники сфери логістики й транспорту (4,2%).

Цікаво, що зараз не найкращий час для працевлаштування керівникам та топ-менеджерам в Києві. Пропозицій для них порівняно з довоєнним часом вкрай мало — лише 2% від усіх актуальних.

Менше пропозицій роботи лише у сфері «Туризм, готелі, ресторани» (1.8%), банківської галузі (1,5%), фахівців з підбору та управління персоналом (0,8%), у сфері видобутку сировини (0,3%), науки та освіти (0,3%). Малозатребуваними в столиці зараз є й працівники сфери інсталяції та сервісу (0,3%), автомобільного бізнесу (0,2%), закупівель (0,2%) та безпеки (0,2%).

Незважаючи на роботу в умовах війни, більшість столичних пропозицій передбачають повний робочий день (59%), дистанційну роботу пропонують 33% роботодавців, по 4% вакансій із змінним чи гнучким графіком роботи.

СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА

Відчули на собі вплив війни й київські зарплати. Якщо протягом довгих років у столиці були найвищі зарплати, то зараз тут платять не найбільше. Так, середня зарплата у квітні становить 25 000 грн. У той час у Львівській обл. в середньому зарплата становить 28 300 грн, у Дніпропетровській обл. — 26 000 грн, в Одеській обл. — 26 400 грн.

ВАРІАНТИ ВІДДАЛЕНОЇ РОБОТИ

Третина пропозицій роботи у київських компаніях передбачає віддалений формат. Отже, отримати роботу можуть пошукачі, які територіально знаходяться не лише у Києві, а й у інших містах України чи навіть за кордоном. Отже, українці, які внаслідок війни опинилися за кордоном та стикаються з проблемою працевлаштування там, мають можливість працювати віддалено в українських компаніях.

Найбільше віддаленої роботи зараз для кандидатів зі сфери ІТ — 44% від усіх актуальних. Ця сфера завжди лідирувала щодо можливих пропозицій працювати віддалено, без прив’язки до міста чи країни. Українські ІТ-спеціалісти завжди були затребувані в усіх куточках світу.

Ось лише деякі актуальні вакансії:

Найбільше відкритих вакансій у Cloud Linux. Компанія шукає у Києві Compliance Analyst, Senior Business Analyst/Product Owner for CLN, Middle Python Developer for CloudLinux OS, Support Engineer — Unified Team, Kernel Developer, С/С++ developer for CloudLinuxOS Project, Senior Kernel Developer — KernelCare, Senior Golang Developer, Golang Developer. У цій компанії багато відкритих вакансій не тільки в Україні, а й в інших країнах.

Багато актуальних вакансій з варіантами віддаленої роботи у Voronova I.N, а саме: Scala Developer, SR Frontend Engineer, Node.js Developer, Blockchain Engineer (Rust), Technical Product Manager (PM/PO), Senior FE (JS_Vue) Developer, Senior DevOps Engineer.

З орієнтацією на іноземні ринки пропонує роботу й 3Shape Ukraine, які шукають Customer Support Consultant (Spanish, English and Ukrainian), Customer Support Consultant (Italian, English and Ukrainian), Customer Support Consultant (Dutch, English and Ukrainian).

Кандидата на посаду Middle Unity Developer шукають в компаніях Saint.wtf, PayPro Global, Gamepack та Smug Duck. Фахівці 2D Artist потрібні в AAA Game Art Studio, BetterMe, ТОВ Ejaw та ТОВ G5 Entertainment AB.

Друге місце за кількістю вакансій займає сфера продажу — 19% від усіх актуальних вакансій у віддаленому форматі роботи. Практично всі вакансії розраховані на спеціалістів з продажу, менеджерів з продажу, які добре володіють іноземними мовами. Зокрема, ІП Softum шукають Account Manager (German language), Сustomer Support Representative (Polish language).

Crystal Car Shipping INC шукає менеджера з продажу логістичних послуг (US market; remotely), Sales Agent/Car Shipping Broker (US market). ТОВ «Аутсорсинговий контакт-центр» пропонує посаду Customer support representative (English language).

Менеджерів по роботі з клієнтами шукають ТОВ «ФЕЙСЕР», Talent Fit, ТОВ 1CallCenter та SIM-Networks.

Трійку професійних сфер замикає сфера маркетингу, реклами та PR — 16% вакансій. Пропонує роботу копірайтерами зокрема Cool.club. Графічних дизайнерів зараз шукають в Petrosoft LLC та ТОВ G5 Entertainment AB, а ТОВ «Талентс Платформ» шукає дизайнера упаковки.

MK:translations шукає SMM-менеджера, маркетолога та PR-менеджера (менеджер з комунікацій).

ТОВ Preis HR agency потребує різноманітних аналітиків: Process and Systems Analyst, Web analyst/Data analyst, Business Analyst.

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме кадрового порталу grc.ua у квітні 2022 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті