Відкрито цікаві ресурси для українських лікарів та дослідників

05 Серпня 2022 2:43 Поділитися

«Elsevier» — один з найбільших міжнародних видавців наукової літератури у світі — відкрив на своєму сайті ресурсний центр (Resource Centre) для українських дослідників з корисними базами даних.

Ця акція стала продовженням цілої низки заходів, вжитих «Elsevier» з початку війни. Так, разом з дочірніми компаніями зроблено благодійні пожертви, дослідникам і студентам в Україні та переселенцям надано безкоштовний доступ до ресурсу публікацій ScienceDirect і таких інструментів, як ClinicalKey — база даних доказової медицини. Також вирішено скасувати плату за публікацію статей в журналах відкритого доступу (автоматичний APC Waivers для зареєстрованих в Україні авторів).

Щоб і надалі полегшувати роботу дослідників у складних умовах, створено Ресурсний центр, де українські дослідники після реєстрації зможуть отримати доступ до додаткових дослідницьких інструментів «Elsevier», таких як Scopus — експертно підготовлені анотації та цитати, Researcher Academy — модуль для дистанційного навчання, розроблений світовими експертами, Researcher Discovery — ресурс для пошуку дослідників, а також Mendeley — програма для обробки та аналізу даних про публікації.

Наприклад, ClinicalKey стане в нагоді клініцистам завдяки наявності актуальних настанов, клінічних та фармакологічних оглядів, монографій лікарських засобів, різноманітних мультимедійних матеріалів, зокрема відео медичних процедур, та клінічних калькуляторів. Через цей ресурс також можна отримати доступ до найкращих навчальних матеріалів, зокрема:

  • Complete Anatomy — найбільш відома в світі 3D-платформа для вивчення анатомії, доступна через різні операційні системи;
  • Osmosis — мультимедійний ресурс з матеріалами для вивчення базових медичних та клінічних дисциплін.

Матеріали розраховані на студентів, науковців, лікарів, медичних сестер тощо.

До речі, логотип «Elsevier» із зображенням літнього чоловіка, що стоїть під в’язом, обвитим виноградною лозою, поруч із латинським висловом Non Solus (не один), вперше введений Ісааком Ельзевіром (онуком засновника видавничого дому Лодевейка Ельзевіра) у 1620 р. З того часу його розміщують на всіх продуктах видавництва.

За матеріалами www.elsevier.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті