Щеплення в умовах аптеки: ДРС погоджено проєкт постанови

18 Вересня 2023 2:50 Поділитися

Державна регуляторна служба України (ДРС) повідомляє про погодження проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики», яким запропоновано надання дозволу на здійснення профілактичних щеплень в умовах аптечних закладів.

Зауважимо, йдеться про проєкт постанови, який виносили на обговорення в липні 2023 р. Водночас 4 вересня МОЗ також оприлюднено доопрацьовану редакцію цього проєкту, але її ДРС ще не розглянуто.

Нагадаємо, липневим проєктом передбачено надання дозволу на здійснення профілактичних щеплень фармацевтам, клінічним фармацевтам, фармацевтам-косметологам, які пройшли спеціальну підготовку та володіють правилами організації та техніки проведення щеплень, а також навичками надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій/ускладнень.

Для їх здійснення суб’єктам господарювання, що отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, дозволено відкрити медичний кабінет в умовах аптеки.

У вересневому ж проєкті МОЗ вимагає, зокрема, ще й отримання додаткової ліцензії з медичної практики для відкриття медичного кабінету.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами www.drs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті