Перевірки суб’єктів господарювання: відповідь КМУ

До редакції «Щотижневика АПТЕКА» надійшла відповідь КМУ на запит Оксани Продан народного депутата України, першого заступника голови Комітету з питань податкової та митної політики, щодо перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльності з виробництва лікарських засобів, їх імпорту, оптової, роздрібної торгівлі такими засобами. Нагадаємо, що раніше Держлікслужба України направила до МОЗ України проекти відповідних розпоряджень КМУ про дозвіл на проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання. Держлікслужба повідомила про це широкому загалу, зокрема, на сторінках нашого видання у рамках інтерв’ю з головою відомства. У свою чергу, окремі оператори ринку звернулися до О. Продан з проханням надати запит до Уряду щодо перспектив розгляду цих проектів розпоряджень під час урядових засідань. Народний депутат відгукнулася на це прохання – запит за № 685 було направлено в КМУ 5 вересня поточного року. Пропонуємо до уваги читачів відповідь КМУ на цей запит за підписом Віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича.

Кабінет міністрів України

№ 12801/0/2-14 від 18.09.14 р.

Народному депутатові України О. П. Продан

На №685 від 05.09.14 р.

Шановна Оксано Петрівно!

Розглянувши Ваш запит щодо проведення Держлікслужбою перевірок суб’єктів господарювання у серпні – грудні 2014 року, повідомляємо.

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) установлено, що перевірки підприємств, установ та організацій контролюючими органами (крім ДФС) здійснюється протягом серпня – грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за відповідною заявкою суб’єкта господарювання.

Держлікслужба листом від 4 серпня 2014 р. № 15429-1.1/16.0/17-14 звернулася до Кабінету Міністрів за дозволом на здійснення заходів державного контролю за дотриманням законодавства щодо:

  • забезпечення якості та безпеки лікарських засобів і медичних виробів, у тому числі тих, які закуповуються за кошти державного і місцевих бюджетів, на всіх етапах обігу, зокрема під час їх виробництва, зберігання, транспорту вання, реалізації суб’єктами господарської діяльності, утилізації та знищення, у тому числі правил здійснення належних практик (виробничої, дистриб’юторської, зберігання, аптечної);
  • виконання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, їх імпорту, оптової, роздрібної торгівлі такими засобами незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 серпня 2014 р. № 408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ та організацій, фізичних осіб – підприємців контролюючими органами здійснюється шляхом прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України про проведення перевірок конкретних суб’єктів господарювання. Зазначений проект акта Держлікслужбою на розгляд Кабінету Міністрів не вносився.

З повагою

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті