За добу госпіталізовано 865 хворих на COVID-19 — брифінг МОЗ

13 Жовтня 2020 12:23 Поділитися

8 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 5133 нових випадки інфікування, з них 267 дітей та 234 медичних працівники, було госпіталізовано 865 осіб, зафіксовано 107 летальних випадків, одужали 2152 особи.

За добу здійснено 51 205 тестувань, з них 28 353 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 22 852 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у Харківській (439), Львівській (341), Дніпропетровській (305), Полтавській (285) областях та м. Київ (397).

За весь час пандемії в Україні захворіло 270 577 осіб, з них 16 879 дітей та 18 156 медичних працівників. Загалом одужали 116 562 особи, а летальних випадків — 5122.

У зв’язку з великою кількістю нових випадків інфікування, які потребують госпіталізації, М. Степанов закликав громадян дотримуватися протиепідемічних правил, встановлених МОЗ. Максимальна кількість ліжко-місць в країні — 52 тис., з них 34 154 відведено для лікування хворих на COVID-19 і за необхідності вводитимуться нові. Проте міністр наголосив, що система охорони здоров’я має межі і якщо кількість госпіталізацій з COVID-19 й надалі зростатиме, то в якийсь момент хворих просто нікуди буде приймати.

Стосовно забезпеченості лікарень засобами індивідуального захисту М. Степанов запевнив, що всі вони мають 2-місячний запас цих засобів.

Під час брифінгу виступила й Ірина Садов’як, заступник міністра охорони здоров’я, яка повідомила про останні законодавчі зміни у фінансуванні закладів охорони здоров’я, які займаються лікуванням хворих на COVID-19. Вона зауважила, що Уряд 9 жовтня прийняв постанову № 929, якою уточнено Порядок розрахунку запланованої вартості медичних послуг для договорів, строк дії яких становить менше 9 міс. Також запроваджено додаткові коефіцієнти, які використовуються під час розрахунку фактичної вартості медичних послуг, пов’язаних з лікуванням хворих на COVID-19.

Окрім цього, змінено підходи до формування бригад, які надають допомогу в умовах стаціонарного лікування таких хворих. Відповідно до змін, якщо в закладі створено щонайменше 4 команди (анестезіологічні), до складу яких залучено лікаря-анестезіолога та/або лікаря-анестезіолога дитячого, допускається створення додаткових команд (неанестезіологічних), до складу яких замість лікаря-анестезіолога входитиме лікар-інфекціоніст або лікар-інфекціоніст дитячий, або лікар-терапевт, або лікар-педіатр, або лікар-пульмонолог, або лікар-пульмонолог дитячий, але у кількості не більше ніж одна неанестезіологічна команда на одну анестезіологічну. Створення кожної нової неанестезіологічної команди допускається за умови, що навантаження на кожну команду, що вже існує, за попередній місяць становить 20 і більше пацієнтів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті