ООРММПУ просить звільнити від обкладання ПДВ обладнання для виробництва вакцин від COVID-19

12 Квітня 2021 3:44 Поділитися

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості Украї­ни (ООРММПУ) звернулося до міністра охорони здоров’я України з проханням внести зміни до переліку фармацевтичної продукції, необхідної для протидії COVID-19, операції з ввезення та/або постачання якої на митній території України звільняються від обкладання податком на додану вартість (ПДВ). Зміни стосуються розширення даного переліку обладнанням, яке необхідне для створення в Украї­ні національного виробництва вакцин проти COVID-19.

В організації наголошують, що встановлення таких податкових пільг стало б підтримкою та стимулом для фармвиробників для запровадження виробництва необхідних країні вакцин і препаратів від COVID-19. Це, у свою чергу, стане запорукою широкого охоплення населення вакцинацією, збереження трудового потенціалу, економічної стабільності та націо­нальної безпеки країни. Пропонуємо до уваги читачів повний текст листа та перелік необхідного обладнання, яке передбачається звільнити від обкладення ПДВ.

Об’єднання організацій роботодавців
медичної та мікробіологічної промисловості України

від 08.04.2021 р. № 01/063

Міністру охорони здоров’я України
п. Максиму Степанову

Шановний пане Максиме!

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММПУ) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

На даний час основним бар’єром для поширення коронавірусної інфекції COVID-19, за визначенням ВООЗ, є вакцинація населення. З цією метою оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я було затверджено план імунізації населення України від COVID-19 на 2021–2022 рр. Даний документ було розроблено провідними фахівцями Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Основне завдання цього плану — протягом 2021–2022 рр. охопити вакцинацією проти COVID-19 найбільшу кількість населення країни.

Проте, враховуючи великі обсяги потреб країн світу у вакцинах проти COVID-19, які значно перевищують обсяги їх виробництва у зв’язку з обмеженими потужностями світових виробників вакцин, на даний час спостерігається їх дефіцит у всіх країнах, у тому числі і в Україні.

Єдиним виходом із цієї ситуації є створення вітчизняного виробництва вакцин.

Для створення нових виробничих потужностей, збільшення номенклатури і обсягів виробництва вакцин, протимікробних лікарських засобів українські фармвиробники готові зробити всі необхідні кроки. Проте з метою забезпечення громадян своєчасною та в повному обсязі вакцинацією з боку держави необхідно створити всі умови для організації внутрішнього виробництва на території України вкрай необхідних вакцин від COVID-19, а також інших необхідних лікарських засобів, що застосовуються при лікуванні коронавірусної інфекції для уникнення дефіциту таких препаратів та забезпечення державних потреб.

У зв’язку із цим вважаємо за необхідне доповнити Перелік товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість (далі — Перелік), затверджений постановою КМУ від 20 березня 2020 р. № 224, переліком обладнання, необхідного для створення виробництва вищеза­значених вакцин та інших препаратів (перелік обладнання додається).

Встановлення даної податкової пільги стане підтримкою та стимулом для фармвиробників для запровадження у виробництво необхідних країні вакцин і препаратів від пандемічної коронавірусної інфекції COVID-19, що стане запорукою широкого охоплення населення вакцинацією, збереження трудового потенціа­лу, економічної стабільності та націо­нальної безпеки країни.

У зв’язку з вищенаведеним, просимо Вас, шановний пане Максиме, підтримати наші пропозиції та ініціювати внесення відповідних змін до Переліку.

Заздалегідь вдячні та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

З повагою
Валерій Печаєв,
президент ООРММПУ

ДОДАТОК

№ п/п Код згідно 3 УКТЗЕД Назва обладнання
Обладнання для виробництва антимікробних препаратів
1. 8422200000 Лінія для розсипки у флакони, в комплекті:
1.1 Роторна машина мийки, модель RA-V4
1.2 Тунель депірогенізації, модель ST1
1.3 Машина розсипки/закупорювання/закатки, модель PVFCM100
2. 8422400090 Лінія пакування, в комплекті:
2.1 Моноблок для термоформування та пакування в пачки блістерів, модель UNICA
2.2 Етикетирувальний автомат для нанесення етикеток конт­ролю відкриття на пачку та для кодування пачок у системі «Track&Trace», модель SL-A210
Обладнання для виробництва вакцин проти COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та інших сезонних гострих респіраторних інфекційних захворювань
3. 8422300099 Лінія наповнення та закупорювання одноразових шприців, у розібраному вигляді для транспортування, в комплекті:
3.1 Система для ручного різання пакетів, модель FREETUB10-М.
3.2 Автомат для наповнення і закупорювання шприців у гніздах, модель FSP05
4. 8422400090 Лінія інспекції одноразових шприців, їх етикетування та пакування в пачки, в розібраному вигляді для транспортування, в комплекті:
4.1 Машина для вилучення шприців з гнізда, модель NEXTRAN10
4.2 Автоматична інспекційна машина, модель SA12-J
4.3 Машина для вставки штока та етикетирування, модель COMBI-1/2Р
4.4 Машини для термоформування блістерів, модель FBZ220
4.5 Картонажний автомат, модель МА 305
4.6 Етикетирувальний автомат для нанесення віньєтки чи етикеток контролю відкриття на пачку та для кодування пачок у системі «TRACK & TRACE», модель BL-A415
4.7 Напівавтомат групового пакування, модель PS300
4.8 Транспортний конвеєр NTS для шприців, лінійна довжина 2000 мм або 2300 мм
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті