Уряд має представити програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується карантинних норм — Володимир Зеленський

04 Листопада 2021 9:45 Поділитися

На селекторній нараді з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася 3 листопада під головуванням Володимира Зеленського, Глава держави запропонував Кабінету Міністрів України представити програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується санітарно-епідемічних норм, запроваджених у зв’язку з пандемією COVID-19, зокрема в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Інформацію про це представлено на сайті Офісу Президента України.

У повідомленні вказується, що незабаром Уряд має підготувати ініціативи з підтримки малого та середнього бізнесу під час карантинних обмежень. Зокрема, ці програми мають передбачати пільги на оренду приміщень, кредитування та сплату комунальних послуг. Серед іншого, йдеться про тих представників малого й середнього бізнесу, які дотримуються всіх санітарно-епідемічних норм, запроваджених Кабінетом Міністрів України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також поінформував, що за останню добу в Україні на COVID-19 захворіло 23 393 особи. Минулого тижня в піковий день було виявлено 26 870 нових хворих. «У жовтні 251 заклад охорони здоров’я додано до переліку тих, які надають стаціонарну допомогу хворим. Це дало змогу розширити ліжковий фонд ще майже на 30 тис. місць. Нині в Україні зайнято 51 577 ліжко-місць для пацієнтів з COVID-19 з виділених 74 162. При цьому 70 228 ліжок забезпечені подачею кисню. Активних хворих наразі майже 443 тис.», — повідомлялося на нараді.

Окрім того, було повідомлено, що від COVID-19 у країні вакциновано 10 млн 682 тис. осіб, з них 7 млн 597 тис. — двома дозами. Загалом зроблено 18 млн 279 тис. щеплень. Минулого тижня вакциновано рекордну кількість громадян — 1,7 млн. Урядом також було виділено кошти в обсязі 400 млн грн для областей на закупівлю кисневих станцій, і регіони отримають субвенції на ці потреби. У спеціальному фонді додатково передбачено 800 млн грн.

За даними Міністерства охорони здоров’я, коштів на закупівлю кисневих станцій достатньо для всіх лікарень, які цього потребують. У зв’язку зі зростанням захворюваності медичні заклади в регіонах додатково отримають 140 т кисню.

Д. Шмигаль зазначив, що 2 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за підробку документів про профілактичні щеплення.

Згідно із законопроєктом, за використання свідомо підроблених документів передбачатиметься штраф у розмірі 17–34 тис. грн, за виготовлення таких COVID-документів — 85–170 тис. грн або позбавлення волі строком до 3 років.

Також за дорученням Президента Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, щодня проводить брифінги, на яких висвітлює ситуацію з перебігом пандемії в Україні. Крім того, голови обласних державних адміністрацій здійснюють щоденне інформування мешканців регіонів про ситуацію в лікарнях, наявність місць, забезпечення киснем тощо.

Глава держави зауважив, що міністр охорони здоров’я має акцентувати увагу засобів масової інформації та суспільства на ситуації з ліжко-місцями та використанням кисню в медичних закладах, виплатою надбавок медикам у розмірі 300%. Під час наради наголошувалося, що у Херсонській обл. зафіксовано зниження показників захворюваності та госпіталізації. Ця область першою в Україні перейшла до «червоної» зони.

Національна поліція та Служба безпеки України, зі свого боку, доповіли про заходи, яких вживають з метою протидії підробці сертифікатів вакцинації та тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції. За фактами цих правопорушень складено протоколи та відкрито кримінальні провадження.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Офісу Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті