Глобальні регуляторні органи зобов’язалися співпрацювати у сфері спостережних досліджень у контексті COVID-19

22 Травня 2020 5:54 Поділитися

Регулятори з різних куточків світу узгодили 3 пріоритетні напрямки для співпраці у сфері спостережних досліджень під час пандемії COVID-19. Вони співпрацюватимуть у галузі досліджень вагітності, лікарських засобів, які застосовуються в клінічній практиці, і моніторингу безпеки та ефективності вакцин.

Високоякісні обсерваційні дослідження є важливим доповненням до доказів безпеки та ефективності вакцин і методів лікування COVID-19, які отримують у рандомізованих клінічних дослідженнях.

19 травня 2020 р. на другому семінарі з обсерваційних досліджень реальних даних, отриманих у ході клінічної практики в контексті COVID-19, міжнародні регуляторні органи домовилися активізувати свою співпрацю в 3 сферах:

  • дослідження вагітності з метою вивчення впливу COVID-19 на вагітних, а також можливості застосування лікарських засобів вагітними, зараженими SARS-CoV-2;
  • створення міжнародних клінічних груп пацієнтів з COVID-19 для обміну досвідом та підвищення ефективності досліджень і якості даних;
  • підготовка надійної інфраструктури для моніторингу безпеки та ефективності вакцин проти COVID-19.

Семінар був спільно організований Європейським агентством з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) і Міністерством охорони здоров’я Канади під егідою Міжнародної коаліції органів з регулювання лікарських засобів (International Coalition of Medicines Regulatory Authorities — ICMRA).

Учасники семінару погодилися з тим, що глобальна співпраця у сфері спостережних досліджень реальних даних може допомогти в боротьбі з пандемією COVID-19, а також залишити спадщину для майбутніх міжнародних спостережних досліджень за межами пандемії, що триває.

За матеріалами www.worldpharmanews.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті