Підвищення тарифу на надання екстреної медичної допомоги: НСЗУ роз’яснює

28 Липня 2020 5:44 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook повідомляє, що Уряд постановою від 19.06.2020 р. № 513 вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 р. 65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році», якими підвищив тариф на надання екстреної медичної допомоги (ЕМД).

Напрямки, за якими НСЗУ перераховує кошти, а також обсяг коштів за кожним напрямком фіксується в паспорті відповідної бюджетної програми. Для того, щоб НСЗУ могла переукласти договори із закладами за підвищеними тарифами на ЕМД, потрібно внести зміни до паспорту бюджетної програми. Зокрема, збільшити обсяг коштів, які призначено для оплати закладам за надання ЕМД.

Зміни має затвердити Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) та погодити їх з Міністерством фінансів України. Без внесення цих змін НСЗУ не може збільшити обсяг коштів і починати укладення договорів.

НСЗУ надала свої розрахунки і пропозиції стосовно потрібних змін до паспорту бюджетної програми до МОЗ і зараз їх затвердження залежить від відомства.

Після затвердження змін з боку Міністерства охорони здоров’я і погодження їх з Міністерством фінансів НСЗУ розпочне процес внесення змін у чинні договори з підвищеними тарифами на ЕМД та здійснить доплати за липень після підписання обома сторонами відповідних змін. Зі свого боку, НСЗУ зможе підписати договори з центрами ЕМД в одноденний термін.

Варто нагадати, що служба вже уклала договори з 25 центрами екстреної медичної допомоги на надання екстреної допомоги пацієнтам, а також на надання такої допомоги хворим на COVID-19 та з підозрою на нього.

Загальна сума коштів, які центри отримають за надання послуг з екстреної допомоги, — 4,7 млрд грн. Станом на сьогодні за період з квітня до липня центрам ЕМД вже виплачено понад 2 млрд грн, а за боротьбу з COVID-19 — 25 центрів ЕМД отримали понад 481,4 млн грн (за квітень — майже 124 млн грн, за травень — майже 160 млн грн, за червень — понад 197,5 млн грн).

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті