Зміни в адаптивному карантині, реформування психіатричної допомоги в Україні та початок навчального року — брифінг МОЗ

27 Серпня 2020 11:18 Поділитися

Під час онлайн-брифінгу, який відбувся 27 серпня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що станом на 9:00 в Україні 112 059 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2403 летальні, 54 217 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 1974 нові випадки, а одужали 763 пацієнти. За попередню добу здійснено 41 294 тестування, з них 20 730 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 20 564 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Найбільший приріст хворих за добу зареєстровано в місті Київ — 220, Харківська обл. — 218, Львівська обл. — 203, Одеська обл. — 185, Івано-Франківська обл. — 164, Чернівецька обл. — 159 та Тернопільська обл. — 141.

Міністр нагадав, що 26 серпня під час чергового засідання Уряду за ініціативою Міністерства охорони здоров’я було подовжено адаптивний карантин до 31 жовтня 2020 р. Окрім того, було прийнято ряд деяких змін, а саме: незалежно від рівня небезпеки (зелений, жовтий, помаранчевий чи червоний) прийнято рішення про заборону роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля (мова йде про розважальні заклади), а також проведення концертів, окрім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності.

М. Степанов також звернув увагу, що через декілька днів розпочнеться новий навчальний рік, тому МОЗ рекомендує школярам мити руки з милом на перервах, антисептики повинні бути тільки при вході в будівлю. Якщо у школяра з’явилися симптоми коронавірусу, потрібно його ізолювати, провітрити і продезінфікувати приміщення, де він перебував, надалі звернутися за медичною допомогою та викликати батьків. За результатами тесту лікар-епідеміолог вирішує, кого відправляти на самоізоляцію.

Заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак повідомила, що з 1 серпня розпочали свою роботу 3510 лікарів-інтернів першого року навчання на 1036 базах стажування. МОЗ України розподілило кошти відповідно до отриманих заявок від територіальних департаментів охорони здоров’я, та ці кошти найближчим часом будуть отримані розпорядниками нижчих рівнів.

Також заступник міністра зауважила, що 26 серпня відбулася зустріч з керівниками психіатричної служби, де обговорювалися проблеми та шляхи їх вирішення у сфері психіатричної допомоги. У підсумку міністром надано доручення працівникам МОЗ та профільному підрозділу Національної служби здоров’я України (НСЗУ) терміново створити робочу групу для спільного опрацювання моделі фінансування психіатричної допомоги у 2021 р. Окрім того, дано доручення НСЗУ невідкладно розпочати процес перехідного фінансування закладів психіатричної допомоги, які опинилися у критичній ситуації через дефіцит фінансування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті