Керівництво держави працює над отриманням більшої кількості вакцин проти COVID-19 — Денис Шмигаль

23 Грудня 2020 4:44 Поділитися

23 грудня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося чергове засідання Уряду, під час якого він звернув увагу на те, що МОЗ спільно з Центром громадського здоров’я України затвердили Загальнонаціональний план вакцинації населення від COVID-19, який стане комплексною методичкою для вакцинації якомога більшої кількості населення України. План включає пріоритетні групи для вакцинації, описує логістичну складову та процеси організації вакцинальної кампанії. План оновлюватиметься залежно від кількості отриманих Україною вакцин, окрім тих, що передбачені в рамках програми COVAX (8 млн доз).

Прем’єр-міністр запевнив, що Уряд та Офіс Президента України працюють над тим, аби забезпечити в 2021 р. країну якомога більшою кількістю вакцин шляхом проведення перемовин з виробниками та керівниками держав, де вони вироблятимуться. Він додав, що для закупівлі вакцин у бюджеті на 2021 р. передбачено майже 3 млрд грн. Додатково ще буде створено спеціальний фонд, який акумулюватиме кошти на вакцини та доплати лікарям.

Також спільно зі Світовим банком та Європейським інвестиційним банком опрацьовується можливість закупівлі вакцин проти COVID-19. Відповідна робота також проводиться на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини та Польщі, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин з ЄС. Алгоритм дій узгоджений на рівні всіх гілок влади.

Під час засідання Уряд погодив проєкт закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зокрема, проєктом пропонується встановити адміністративну відповідальність за порушення порядку обов’язкової самоізоляції, обсервації, запроваджених у рішенні про встановлення карантину, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби у розмірі від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (далі — нмдг), тобто від 3400 грн до 8500 грн.

Урядом прийнято й постанови «Про внесення змін до Типового положення про станцію екстреної (швидкої) медичної допомоги» та «Про внесення зміни до пункту 5 Порядку використання коштів, виділених для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Останнім документом змінюються строки попередньої оплати у договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти, які не можуть перевищувати 3 міс. До цього такий строк становив не більше 1 міс.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з сайту kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті