Найближчим часом буде підписано додаткові договори щодо поставки вакцини проти COVID-19 — брифінг МОЗ

31 Грудня 2020 2:05 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 31 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 9699 нових випадків COVID-19, серед захворілих 341 дитина та 439 медичних працівників. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 2704 особи;
  • летальних випадків — 209;
  • одужало — 11 803 особи;
  • здійснено 58 547 тестувань, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 38 932 та методом імуноферментного аналізу — 19 615.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (1332), Київській (669), Запорізькій (660), Харківській (570) та Одеській (533) областях.

Міністр наголосив, що поставка вакцини проти COVID-19 в Україну є наразі найголовнішим завданням МОЗ. Відтак, 30 грудня Міністерство через Державне підприємство «Медичні закупівлі України», яке було визначено оператором із закупівлі вакцин, уклало договір на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» («Sinovac Biotech», Китай).

«Ми почали проводити перемовини з деякими компаніями щодо поставки вакцини ще у травні. Але складність цих перемовин полягала в термінах поставки вакцини, здебільшого це був IV кв. 2021 р. Тому зрозуміло, що нас це не влаштовувало. Ми знаємо, що вакцини в інші країни будуть доставлятися в більш скорочені терміни, тому ми наполягаємо, щоб поставка і в Україну також розпочалася паралельно з іншими країнами», — поінформував М. Степанов та зазначив, що найближчим часом будуть підписані договори з іншими компаніями стосовно поставки вакцини.

Окрім того, Україна вже має домовленість про безкоштовні 8 млн доз вакцини в межах програми COVAX, однак влада намагається збільшити цю кількість до 16 млн доз.

Резюмуючи, міністр нагадав, що відповідно до затвердженої Дорожньої карти з вакцинації населення проти COVID-19 вона відбуватиметься у 5 етапів:

  • етап 1: вакцинація людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, які виконують критично важливі функції у відповідь на пандемію COVID-19. Планове охоплення: близько 367 000 людей. Підхід до здійснення вакцинації: вакцинація мобільними бригадами;
  • етап 2: вакцинація осіб з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвит­ку COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги. Планове охоплення: близько 2,5 млн людей. Підхід до здійснення вакцинації: через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами;
  • етап 3: вакцинація людей з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Планове охоплення: близько 7,2 млн осіб. Підхід до здійснення вакцинації: через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами;
  • етап 4: вакцинація осіб з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Планове охоплення: близько 11 млн осіб. Підхід до здійснення вакцинації: через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами;
  • етап 5: вакцинація інших категорій населення, які не входять до зазначених вище пріоритетних груп. Впровадження етапу 5 заплановано після виконання поперед­ніх етапів вакцинальної кампанії, в умовах широкого доступу до вакцин проти COVID-19 та у разі повного ресурсного забезпечення. Планове охоплення: близько 13 млн осіб.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті