В Індії створять Національну базу даних про ліки

16 Листопада 2022 9:53 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я та сім’ї (ministry of health and family welfare) Індії створило комісію з 7 членів для підготовки всебічної Національної бази даних ліків (National Drugs Database), які виробляються та продаються в країні. Це посилить регуляторний нагляд, щоб забезпечити якість ліків, а також однорідність механізмів регулювання по всій федеративній державі.

Комітет протягом наступних 3 міс надасть рекомендації та розпочне підготовку вичерпної бази даних, забезпечуючи детальну інформацію про лікарський засіб, його лікарську форму, силу дії та відомості про виробника, продавця чи імпортера.

За словами очільника Центральної організації контролю за стандартизацією лікарських засобів (Central Drugs Standard Control Organization — CDSCO), така база даних не тільки розширить можливості споживачів, а й покращить механізм моніторингу якості ліків, що знаходяться в обігу по всій країні, а також єдине адміністрування системи регулювання.

До складу комітету увійшли експерти CDSCO, регуляторних органів кількох штатів, а також Індійської ради медичних досліджень (Indian Council of Medical Research) та Всеіндійського інституту медичних наук (All India Institute of Medical Sciences). Комітет може залучати будь-якого іншого експерта, якщо вважатиме за потрібне, йдеться в меморандумі.

Як повідомляє видання «Тimes of India», реалізація планів щодо бази даних ускладнена великою кількістю місцевих компаній (більше 3000) та виробничих ділянок (понад 10 500). Особливих труднощів очікують у зв’язку з нестачею ресурсів та персоналу регуляторних органів.

Безпосереднім поштовхом до початку роботи над базою даних стало занепокоєння у зв’язку із виявленням на ринках Гамбії субстандартних лікарських засобів із Індії. У Гамбії зафіксували близько 70 летальних випадків внаслідок ниркової недостатності у дітей, що застосовували 4 препарати в рідких лікарських формах.

2 листопада Всесвітня організація охорони здоров’я із посиланням на Національне агентство з контролю за лікарськими засобами та харчовими продуктами (Badan Pengawas Obat dan Makanan — BPOM) опублікувала перелік із 8 лікарських засобів із залишками етиленгліколю та діетиленгліколю в кількості, що перевищувала безпечну межу.

За матеріалами cdsco.gov.in; www.telegraphindia.com; timesofindia.indiatimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті