Уряд дозволив укладати договори про реімбурсацію більше ніж на рік

03 Травня 2024 5:14 Поділитися

Представник Уряду в Парламенті Тарас Мельничук у своєму телеграм-каналі повідомив, що 3 травня Кабінетом Міністрів України (КМУ) прийнято зміни до постанов КМУ від 27.02.2019 р. № 136 «Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію» і від 28.07.2021 р. № 854 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів та медичних виробів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення» в частині:

  • строку дії договорів про реімбурсацію;
  • удосконалення форми переліку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби;
  • збільшення кількості днів для подання заявником документів для внесення медичних виробів до переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації, та інше.

У МОЗ України уточнили, що завдяки цим змінам з 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) зможе укладати договори про реімбурсацію із суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю ліками, на довгостроковий період (понад 12 міс), а не на рік, як це було раніше.

Крім того, у разі відсутності технічної можливості вносити дані в електронну систему охорони здоров’я структурним підрозділам аптечного закладу, що знаходяться на території бойових дій або окупованій території, надається можливість відпускати ліки та медичні вироби за паперовими рецептами (виключно за місцем розташування структурних підрозділів на вказаних територіях).

За матеріалами t.me/tmelnychuk,
moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті