Держлікслужба нагадує ліцензіатам щодо дотримання вимог ДБН та Ліцензійних умов до приміщень аптек

06 Травня 2024 4:09 Поділитися

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Черкаській обл. (далі — Держлікслужба) повторно наголошує керівникам аптечних закладів, що їхні приміщення повинні відповідати нормам Державних будівельних норм (ДБН) В.2.2-40-2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд для маломобільних груп населення» зі зміною № 1 від 01.09.2022 р.

«Дотримання норм ДБН є вагомим кроком до створення реального безбар’єрного середовища в Україні й однією з першочергових вимог у зв’язку з ратифікацією Конвенції Організації Об’єднаних Націй (ООН) про права людей з інвалідністю та Угоди про асоціацію з ЄС», — йдеться в повідомленні.

Окрім того, згідно з Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) (далі — Ліцензійні умови) ліцензіат, який провадить діяльність з роздрібної торгівлі препаратами, має забезпечити створення необхідних умов для вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень аптек.

Створення таких умов відбувається відповідно до державних будівельних норм, правил і стандартів. Підставою для висновку щодо наявної доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень аптек відповідно до ДБН може слугувати документальне підтвердження фахівця з питань технічного обстеження будівель та споруд (експерта), який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті