За час дії програми «Доступні ліки» виписано близько 15 млн електронних рецептів

02 Квітня 2020 11:36 Поділитися

З квітня 2019 р. програма «Доступні ліки» перейшла в адміністрування до Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Відтоді рецепти на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2-го типу та бронхіальної астми пацієнти отримують в електронному вигляді. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Протягом року ліки за електронними рецептами отримали понад 2 млн осіб. Вважається, що елект­ронний рецепт значно спростив роботу з паперами. Також завдяки електронній системі лікар має можливість контролювати перебіг захворювання, стежити, отримав пацієнт ліки в аптеці, чи ні. Крім того, лікар може виписати електронний рецепт дистанційно, що є дуже важливим в умовах карантину.

Ліки за електронним рецептом можна отримати у більше ніж 8 тис. аптек та аптечних пунктів по всій країні. Кожний з цих аптечних закладів має прямий договір з НСЗУ незалежно від того, це велика мережа чи фізична особа — підприємець. За рік кількість аптечних закладів, що беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки», знач­но зросла, НСЗУ уклала 1107 договорів. З 1 квітня 2019 р. НСЗУ вже виплатила аптекам понад 840 млн грн.

Окрім того, електронний рецепт можна одержати у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта дистанційно, не відвідуючи лікарню. Пацієнту просто надсилають смс-повідомлення із номером рецепта і кодом підтвердження.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті