Результати роботи Держлікслужби Івано-Франківської обл. у 2018 р.

19 Лютого 2019 10:37 Поділитися

Як повідомляє Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Івано-Франківській обл., на території області станом на 01.01.2019 р. діяльність з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами здійснювали 460 ліцензіатів. Усього в області 857 місць провадження діяльності, з них 691 аптека, у тому числі 2 аптеки з екстемпоральним виготовленням лікарських засобів, 159 аптечних пунктів та 7 аптечних складів. Об’єктами контролю також є 542 ліцензіати медичної практики різних форм власності.

РИНКОВИЙ НАГЛЯД

За минулий рік в області проведено 86 планових заходів державного ринкового нагляду за медичними виробами у розповсюджувачів продукції та 3 позапланових заходи у розповсюджувачів та виробників медичних виробів. За результатами перевірок:

  • прийнято 21 рішення про вжиття обмежувальних (коригувальних заходів) щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами;
  • виявлено 33 порушення (щодо 30 медичних виробів) вимог Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 753, та 10 порушень (щодо 8 медичних виробів) Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 754;
  • складено 8 протоколів, винесено 8 постанов про накладення штрафних санкцій за порушення вимог, передбачених пп. 1, 2 ч. 3 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Суб’єктами господарювання сплачено господарських санкцій на суму 22 525 грн.

ДОДЕРЖАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

Проведено всі планові заходи щодо додержання якості лікарських засобів, усього перевірено 133 суб’єкти господарювання, із них 86 лікувально-профілактичних закладів (117 місць провадження діяльності), 47 суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну та оптову торгівлю лікарськими засобами (74 аптеки, 23 аптечних пункти та 1 аптечний склад). Також за наявності підстав проведено 15 позапланових заходів.

Керівникам перевірених 37 аптечних та 75 лікувально-профілактичних закладів надано приписи про усунення порушень, складено 34 протоколи, винесено 34 постанови, порушниками законодавства сплачено штрафів на суму 14 620 грн.

ДОДЕРЖАННЯ ЛІЦЕНЗІЙНИХ УМОВ ПРОВАДЖЕННЯ ВИЗНАЧЕНИХ ВИДІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЯКОСТІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

Держлікслужбою проведено перевірки додержання Ліцензійних умов у 46 суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, перевірено 71 аптеку та 20 аптечних пунктів. За результатами перевірок видано 32 розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов. Також проведено 10 позапланових перевірок.

На підставі матеріалів перевірок, надісланих у Держлікслужбу, органом ліцензування прийнято рішення про анулювання ліцензій 9 ліцензіатам.

На виконання доручень центрального апарату Держлікслужби на проведення передліцензійних перевірок перед видачею ліцензій щодо наявності матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, перевірено 109 аптек та 5 аптечних пунктів, складено 114 актів перевірок.

Також Держлікслужбою області розглядалися звернення громадян, інформаційні запити, проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота та робота з недопущення в обіг неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів, здійснювалися інші заходи відповідно до затвердженого положення.

Раніше звіти про роботу Держлікслужби в регіонах за 2018 р. оприлюднювали:

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті