Україна зареєструвала вакцину проти COVID-19 компанії Sinovac — Ігор Іващенко

10 Березня 2021 12:04 Поділитися

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10 березня в Україні зафіксовано 6377 нових випадків коронавірусної хвороби. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1904 особи;
  • летальних випадків — 219;
  • одужало — 5687 осіб;
  • здійснено 64 126 тестувань, з яких 33 904 — методом полімеразної ланцюгової реакції, 15 116 — методом імуноферментного аналізу, 15 106 досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (644), Одеській (586), Вінницькій (575), Чернівецькій (533) та Львівській (523) областях.

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко поінформував, що Міністерство охорони здоров’я України наказом від 09.03.2021 р. № 419 затвердило рішення про державну реєстрацію лікарського засобу (медичного імунобіологічного препарату) для екстреного медичного застосування, а саме вакцини для профілактики COVID-19 виробництва компанії «Sinovac», яка має назву Коронавак.

Одним з напрямків, над яким працює МОЗ, є розвиток системи реімбурсації та передусім реімбурсації препаратів інсуліну. МОЗ вчергове оновило реєстр цін на препарати інсуліну, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню за рахунок державних коштів.

Також заступник міністра нагадав, що минулого тижня на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено постанову, якою вносяться зміни до Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 03.02.1997 р. № 146.

І. Іващенко зазначив, що МОЗ працює над проєктами документів стосовно розвитку сфери трансплантації, це, зокрема, наказ про затвердження положення про регулювання діяльності трансплант-координаторів. Проєкт наказу описує порядок внесення пацієнтів до листа очікування на трансплантацію, встановлює уніфіковані критерії для внесення до листа. Також проєкт наказу визначає дії медичного персоналу після сформованої пари донор-реципієнт і механізм взаємодії з Єдиною державною інформаційною системою з питань трансплантації.

Окрім того, опрацьовується проєкт наказу щодо посмертного донорства. «У наказі чітко прописується порядок дій трансплант-координаторів у медичному закладі, визначається склад бригади з вилучення анатомічних матеріалів. Крім того, наказ розширює перелік анатомічних матеріалів, що створює передумови до розвитку в Україні нових видів трансплантації», — додав він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті