На медичну допомогу в рамках UNITED24 зібрано 26,5 млн грн та закуплено 35 транспортних апаратів ШВЛ

28 Червня 2022 4:04 Поділитися

Платформу UNITED24 засновано у травні 2022 р. за ініціативою Президента України Володимира Зеленського з метою створення єдиного вікна для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за 3 напрямами:

  • оборона та розмінування;
  • відбудова України;
  • медична допомога.

Усього через платформу UNITED24 наразі вдалося зібрати понад 62,9 млн дол. США. Як свідчить інфографіка МОЗ України, найбільша кількість пожертв в рамках фандрейзингової ініціативи надійшла з США, Німеччини, Франції, Канади, Великої Британії та України.

З 5 травня до 23 червня на гуманітарну та медичну допомогу витрачено більше 906 тис. дол., або 26,5 млн грн. На ці кошти закуплено 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) і розвезено в центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській і Полтавській областях.

Закупівлі за цим напрямком фандрейзингової ініціативи здійснює ДП «Медичні закупівлі». Заклади охорони здоров’я можуть подавати ДП пропозиції щодо закупівлі медичних товарів відповідно до номенклатури, затвердженої МОЗ (Наказ МОЗ України від 03.05.2022 р. № 729). Пропозиції з додатками необхідно надсилати на електронну пошту: [email protected] за відповідною формою.

Першочерговими пріоритетами фінансування є:

  • медичне забезпечення для регіонів, де ведуться бойові дії, та закладів охорони здоров’я, що залучені до надання медичної допомоги постраждалим та пораненим внаслідок бойових дій;
  • відновлення роботи державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій.

Для візуалізації мапи зруйнованих об’єктів інфраструктури (повністю або частково) по всій Україні створено цифрову «Карту руйнувань». На мапі вже нанесено понад 1,8 тис. об’єктів.

Цю карту, а також інструкції щодо того, як додати новий об’єкт, можна знайти на сайті reukraine.shtab.net.

За матеріалами u24.gov.ua; medzakupivli.com; moz.gov.ua; www.facebook.com/moz;
reukraine.shtab.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті